A Zoom integrálása a MotiBro rendszerbe

A Zoom.us MotiBro rendszerbe történő integrálásnak első lépéseként létre kell hozni a Zoom-ban egy API kulcsot, amelyen keresztül a MotiBro rendszer kommunikálni tud a Zoom-mal (eseményeket tud létrehozni, módosítani, törölni, stb.).


Ennek lépései a következők:


  1. lépés:

Lépjünk be a zoom.us weboldalon a Zoom fiókunkba és kattintsunk a bal oldali menü alján található „Advanced” legördülő főmenüben az „APP Marketplace” menüpontra:


  1. lépés:

Így eljutunk a Zoom piacterére, ahol különböző alkalmazásokat párosíthatunk a Zoom fiókunkhoz. Ezek közül nem lesz szükségünk egyikre sem, saját alkalmazást hozunk létre a fejlécben található „Develop” legördülő menü „Build App” menüpontjára kattintva:

  1. lépés:

Keressük meg a Server-to-Server OAuth típusú típust és kattintsunk ebben a dobozban a „Create” gombra az alkalmazás létrehozásához:

  1. lépés:

A felugró ablakban adjunk meg egy nevet (pld.: Motibro), majd kattintsunk a "Create" gombra:

Ezt követően menjünk végig az alábbi 5 lépésen:

Az „App Credentials” menüpontban látjuk azokat a kulcsokat, amelyeket majd a Zoom Motibro rendszerbe történő integrálásához kell használnunk, de ez előtt létre kell hoznunk az applikációt és aktiválnunk kell. Ezt tesszük meg a következőkben.

Kattintsunk a jobb alsó sarokban a "Continue" gombra, amellyel az „Information” menüpontba jutunk. Itt adjuk meg az alábbiakat:

Basic information rész:

  • App name: legyen Motibro
  • Short description: kitöltése nem kötelező, de lehet "Motibro integration",
  • Company Name: itt megadhatjuk a klubunk nevét, de akár szabadon is hagyható.

Developer Contact Information rész:

  • Name: adjuk meg a nevünket,
  • Email address: valamint email címünket,

bár nem fogjuk használni, de a fentiek megadása kötelező.

Ha a fentiekkel megvagyunk, kattintsunk a folytatáshoz a "Continue" gombra, így a Feature menüpontba érkezünk. Itt nem szükséges semmit beállítanunk, kattintsunk a „Continue” gombra.


Ezt követően a Scope menüpontba érkezünk, ahol be kell állítanunk, hogy a létrehozásra kerülő integráció milyen jogosultságokkal rendelkezzen:

A scope-ok megadásához kattintsunk a "+ Add Scopes" gombra. Ahhoz, hogy az integráció hiba nélkül működjön és a Motibro létre tudjon hozni online órákat és a Zoom előfizetéshez rendelt felhasználók információit is elérjük, módosítani tudjuk, az alábbiakat mindenképpen jelöljük be:

A Meeting részben:

  • View and manage sub account's user meetings
  • View all user meetings
  • View and manage all user meetings

A User részben pedig az összeset:

  • View and manage sub account's user information
  • View all user information
  • View users informationand manage users

Ha megvagyunk, kattintsunk a "Done" gombra, majd a "Continue" gombra, amellyel az Activation menüpontba jutunk:

Ha mindent a fentiek szerint csináltunk, akkor az applikációnk már készen áll az aktiválásra és a Motibro-ba történő integrációra. Ehhez kattintsunk az "Activate your app" gombra, amelyet követően azonnal meg is történik az aktiválás:

  1. lépés:

A Zoom beállításaival végeztünk is, válasszuk ki az App Credentials menüpontot, az itt szereplő kulcsokat kell majd bemásolnunk a Motibro-ba az integráció létrehozásához.

Nyissuk meg Motibro fiókunkat és csináljuk meg a kapcsolódást! Ehhez a bal oldali „Integrációk” főmenüben válasszuk ki a „Beállítások” menüpontot:

Így az Integrációk főoldalára jutunk, ahol létre tudjuk hozni a Zoom integrációt az „Új online órák integrációk” gombra kattintva:

 mceclip9.png

Itt adjuk meg az alábbi adatokat:

  • Elnevezés: tetszőleges név az integrációhoz (például: Zoom)
  • Account ID, Client ID és Client secret: ezeket a megfelelő helyről másoljuk át a Zoom-ból (a Zoom megfelelő sorában állva a "Copy"-ra kattintva könnyen át tudjuk másolni a három kulcsot).

Ezt követően a „Mentés” gombra kattintva elkészül az integráció és a MotiBro rendszer le is teszteli, hogy a kapcsolat rendben működik-e (illetve minden szükséges scope megfelelően engedélyezésre került-e). Amennyiben igen, az alábbi üzenetet kapjuk:

  1. lépés

Ezt követően már létre tudunk hozni online termeket az „Erőforrásaim” főmenü „Helyszínek és termek” menüpontjában:

 mceclip12.png

Az „Online helyszín” automatikus létrejön az integráció létrehozásával (ennek a nevét meg tudjuk változtatni), új online termet az „Új online terem” gombra kattintva tudunk létrehozni. Ezt követően a MotiBro rendszer ellenőrzi a Zoom-ban, hogy van-e szabad „Pro” vagy „Business” előfizetés, amely az új online terem lehet. Amennyiben igen, ki kell választanunk az előfizetéseink közül („Előfizetéssel rendelkező felhasználó kiválasztása”), hogy melyik előfizetéshez szeretnénk az új termet rendelni, illetve nevet adhatunk a teremnek:

mceclip13.png

A „Mentés” gombra kattintva létrejön az új terem.


Ha nincs megfelelő előfizetésünk vagy már mindegyikhez hoztunk létre online termet az alábbi hibaüzenetet kapjuk:

Az online termek létrehozását követően új online órákat a szokásos módon lehet létrehozni, mindössze a teremnél az előbbiekben létrehozott online termek közül kell választanunk.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!