Hány Zoom előfizetésre és online teremre lesz szükségem?

Amennyiben egyedül tart órákat elégséges lesz egy fizetős szolgáltatásra előfizetnie (Pro vagy Business).

 

A korlát: egy előfizetéssel egy időben egyszerre legfeljebb egy online óra tartható!

 

Így annyi előfizetésre lesz szüksége ahány a legtöbb átfedő óra lesz az órarendben egy adott hónapban: azaz ha keddenként 16 órakor 3 párhuzamos óra van (de máskor nincs több átfedő óra mint 3), akkor 3 előfizetést kell vásárolnia! Ez megtehető úgy, hogy a fentiekben létrehozott fiókhoz újabb fizetős felhasználókat csatolunk.

 

Azonban van még egy szempont, amit figyelembe kell vennie:
a Zoom felépítése - a MotiBro-hoz hasonlóan – hierarchikus.

A profilhoz rendelt felhasználókat a Zoom-ban a bal oldali menü „ADMIN” részén belül található „User Management” csoport „Users” pontjára kattintva tekinthetjük meg:

mceclip0.png

Az alábbi példában szereplő felhasználói fiókban két felhasználó van az egyik a fő felhasználó („Owner”) a profil tulajdonosa (a MotiBro-ban ez a klubvezető) a másik felhasználó egy tag („Member”), a MotiBro-ban az oktatónak felel meg.

mceclip1.png

Amikor új felhasználót adunk a rendszerhez figyeljünk arra, hogy ilyen „Member” jogosultsággal (role) vegyük fel a rendszerbe, mert így nem fér hozzá a számos olyan funkcióhoz, ami biztonsági szempontból fontos (fizetés, számlázás, új felhasználók felvétele, törlése, stb.).

Ahhoz, hogy egy online óra tartására alkalmas felhasználót fel tudjunk venni a rendszerbe (az „+ Add Users” gombra kattintva), először bővítenünk kell előfizetésünket, hogy rendelkezésre álljanak szabad fizetős helyek.

 

Ezt a bal oldali menü „ADMIN” részén belül található „Account Management” csoport „Billing” pontjára kattintva tehetjük meg:

mceclip2.png

A bejövő ablakban láthatjuk a jelenlegi aktív előfizetéseinket, valamint az „Add/Edit” pontra kattintva tudjuk bővíteni az előfizetők számát:

mceclip3.png

A lenti példában 2 aktív előfizetésünket emeljük meg 3-ra (hosts). Kékkel emeltük ki, hogy mekkora díjat von le most a Zoom (egész pontosan ezt az összeget arányosítja az előfizetésünk fordulónapjáig, az alábbi példában 14-éig) és zölddel jelöltük az új (következő számlázáskor esedékes) havidíjat:

mceclip4.png

Javaslatunk a Zoom felhasználószámra vonatkozóan

 

Egy óra tartása során az órát tartó oktatónak be kell jelentkeznie a Zoom-ba, ezért a felhasználó email címét és jelszavát tudniuk kell.

Emiatt azt javasoljuk, hogy az „Admin” felhasználón kívül annyi kiegészítő „Member” előfizetésünk legyen ahány párhuzamos óra van.

Természetesen ha úgy döntünk, akkor az „Admin” felhasználóhoz is létrehozható online terem és azoknak az oktatóknak, akikben megbízunk ez is kiadható. Így ha teljes a bizalom a csapatban és nincsenek átfedő órák egy Zoom előfizetés is elégséges lehet.

Ennek eldöntése mindenkor a klubvezető feladata és felelőssége.

 

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!