3) Kurzusaim és órarend összeállítása (1)

3.1. Kurzusok (óratípusok) beállítása: a Kurzusok / Új kurzus menüpontban felviheted az összes óratípusodat nyelvenként, tudásszintnek megfelelően, az oktatás célja szerint, pl. nyelvvizsgára felkészítő / szakmai / beszédcentrikus, vagy akár csoportonként is. Érdemes átgondolnod, hogy a te iskolád működéséhez mérten hogyan logikus a kurzusok meghatározása.

 

3.2. Tanfolyam: Ha klasszikus tanfolyamokat (is) tartasz, amelyeknél fix időpontban vannak a tanórák és meghatározott időtartamig fut a tanfolyam, akkor be tudod állítani, hogy adott kurzus tanfolyam is legyen egyben.

  • Először az Erőforrásaim / Beállítások menüpontban be kell pipálnod a Tanfolyam jellegű kurzusok szervezése sort, majd mentsd el az oldal alján a módosítást.
  • Innentől minden kurzusod adatlapján megjelenik a Tanfolyam típusú kurzus felirat, amit be tudsz jelölni az adott kurzusaidnál (tanfolyamaidnál).
  • Így a tanfolyamra járó tanulókhoz tanfolyamtagságot rendelhetsz, ekkor ezek a tanulók automatikusan a tanfolyam összes órájára be lesznek jelentkeztetve előre.
  • Tehát nem kell bejelentkezniük online az órákra, mint a rugalmas kurzusoknál. Viszont ki tudnak jelentkezni online abban az esetben, ha éppen nem tudnak elmenni egy órára. Ez is mérlegelés kérdése: fontos-e tudnotok, kik lesznek az órákon és kik fognak hiányozni. Alább, a 2. pontban olvashatsz bővebben a kurzustagság és tanfolyamtagság beállításairól.

 

Érdemes megjegyezni, hogy: minden tanfolyam kurzus, de nem minden kurzus tanfolyam. :)

További útmutatást a kurzusok és tanfolyamok beállításához ezen a LINKen (zendesk megfelelő oldala) találsz.

 

3.3. Órarend feltöltése: a Főoldal menüpontban találod a naptár nézetű órarendedet, amelyben most már felviheted a kurzusokhoz/tanfolyamokhoz tartozó órákat.

  • Egyenként is rögzíthetsz órákat, ha gyakran változik a beosztás.
  • Órasorozatokat is felvehetsz a tanfolyamok fix óráival, vagy azokra az időpontokra, amikor minden héten ugyanakkor tartotok ugyanolyan órát fix helyszínen, ugyanazzal az oktatóval. .
  • Az órákat/órasorozatokat szerkesztheted is, ha a naptárban az adott órára klikkelsz a jobb egérgombbal.
  • 2 fontos tudnivaló az órasorozat szerkesztéséről:
  • mindig csak az adott napi órákat szerkeszti a rendszer. Hiába egyszerre vetted fel pl. hétfő-szerda 5-től az órákat, ha rákattintasz a szerdai óránál a szerkesztésre, majd az órasorozat szerkesztése opciót választod, a rendszer csak a szerdai órákat fogja módosítani.
  • Valamint, ha bármilyen paramétert megváltoztatsz (helyszín, oktató, időpont, bármi), és rá is mentesz, akkor a rendszer az eredeti órasorozat adott napi óráit lemondottnak tekinti, vagyis ha volt bejelentkező bármelyik szerkesztett órára, akkor a bejelentkezők kapnak egy e-mailt arról, hogy az óra elmarad. Ez csak az órasorozat szerkesztésénél van így, azaz ha olyan órákat kell szerkesztened, amelyekre már vannak bejelentkezők, akkor azokat egyenként szerkeszd, így a rendszer nem mondja le őket automatikusan.

 

Ezen a LINKen (zendesk megfelelő oldala) találsz további segítséget az órarend feltöltéséhez.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!