Kurzus létrehozása

A főmenüben a Kurzusok pont alatt található az Új kurzus menüpontra kattintással tudunk új kurzust létrehozni.


  1. Először adjuk meg a kurzus besorolását, milyen sportág (pl. tánc) és azon belül alkategóriába tartozik (pl. salsa) az adott kurzus. (Ezek a belső besorolások nem láthatóak a tanítványok és edzők számára).
  2. Kurzus típusa: Válasszuk az edzést, ha a mozgásformánkban egy foglalkozást edzésnek hívunk (pl. funkcionális edzés), illetve órát, ha a foglalkozást órának (pl. jóga, tánc esetében.) Ez a választó arra szolgál, hogy a foglalkozásokról/bejelentkezésekről szóló automatikus visszaigazoló emailekben, egyéb kommunikációban megfelelően utaljunk egy-egy foglalkozásra.
  3. Edzők kiválasztása: akik az adott kurzus óráit tarthatják.
  4. Bérletek kiválasztása: mindazon bérletek, jegyek megadása, amelyekkel az adott kurzus óráin részt lehet venni.
  5. A kurzus neve: Olyan nevet adjunk, ami rövid, utalással a mozgásformára, szintre, oktatóra. Ezzel az elnevezéssel fogják az adott kurzust a későbbiekben látni az edzők, klubvezető.


Ezen az oldalon további beállításokat is megtehetünk, amelyekkel a saját mozgásformánkra, mindennapjaink működésére tudjuk szabni az adott kurzust.


Az adott kurzus Smart Jelenléti Ívének testre szabása:


Kurzusonként be tudjuk állítani, hogy a Smart Jelenléti Ív milyen kisegítő információkat jelenítsen meg:


1. Tanítványok felsorolása a Smart Jelenléti Íven:


A Smart Jelenléti Íven csak az adott órára előzetesen bejelentkezett tanítványokat mutassa-e automatikusan vagy az összes tanítványt, aki már részt vett a kurzus valamely óráján korábban (illetve akiket valaha is a kurzushoz rendelt az edző, vagy klubvezető korábban). Ha azt szeretnénk, hogy csak a bejelentkezett tanítványokat mutassa a Smart Jelenléti Ív, akkor pipáljuk be a "Smart jelenléti íven csak a bejelentkezett sportolók mutatása" opciót. (Bejelentkezéses kurzusok óráinál (pl. jóga, személyi edzés) érdemes bepipálni, egyébként javasolt szabadon hagyni ezt az opciót).



2. Tanítványi tartozások mutatása a Smart Jelenléti Íven:


Előzetesen be tudjuk állítani, hogy a Smart Jelenléti Íven


  • milyen csoportosításban mutassa a tanítványi tartozásokat?
    • (azt mutassa, hogy hány korábbi hónapban volt ki nem fizetett óra ((ez az információ a havi korlátlan bérleteket, havi tagdíjakat értékesítő kluboknak hasznos)) vagy
    • összesen hány alkalom nincs kifizetve (ez az alkalmi bérleteket értékesítő kluboknál fontos).
      • Ezt a beállítást a Tartozások bemutatásának módja részben tudjuk beállítani.
  • csak az adott kurzus óráin keletkezett tanítványi tartozásokat mutassa vagy a tanítvány összes tartozását?
    • Ennek beállítása:
      • Sportoló tartozásainak bemutatása választófülön történik.
  • Milyen időszakon keletkezett tartozásokat mutasson?
    • Gyakran előfordul, hogy a több évre/hónapra visszamenő tartozásokat nem szeretné látni a klubvezető, ezért előzetesen automatikusan le lehet szűrni, hogy 3, 6, 12 hónapra visszamenőleg keletkezett tartozásokat mutasson a Smart Jelenléti Ív.
    • Amennyiben a teljes időszaki tartozás bemutatását akarjuk, akkor válasszuk a bérletértékesítés kezdődátuma opciót.
    • A Smart Jelenléti Íven ez csak egy szűrése a tartozásoknak, nem történik a régebbi tartozások leírása.
      • Beállítás: a Tartozások nyilvántartásának hatálya opcióban válasszuk ki a megfelelőt.

Kurzus óráira történő előzetes bejelentkezések



Kurzus óráinak megjelenítése foglalási felületeken


Adott kurzus órái beállíthatóak, hogy a klub nyilvános órarendjében ne legyen látható (csak a klubvezető és az óratartó edző órarendjében).


Ezt a kurzus óráinak megjelenítése a foglalási felületeken opcióval tudjuk beállítani.


Bejelentkezések testre szabása


Külön be tudjuk állítani, hogy


  • csak az adott kurzusra járók (=kurzustagok) tudjanak bejelentkezni a kurzus óráira (és így a nem tagok nem tudnak (pl. haladó szintű kurzusra ne tudjanak bejelentkezni "külsősök").
    • Ezt a "kurzus óráira a bejelentkezés engedélyzett minden sportoló számára" opcióval tudjuk beállítani. 
  • csak érvényes bérlettel vagy anélkül is lehetséges-e a bejelentkezés.
    • Ezt a "Kurzus óráira a bejelentkezés csak érvényes bérlettel lehetséges" opció módosításával tudjuk szabályozni.
  • hogyan kezeljük a "no show" jelenséget, vagyis amennyiben bejelentkezik az órára, de nem jön el a tanítvány az órára és előtte nem jelentkezett ki, akkor a bejelentkezését a rendszer tanítványi tartozásnak számítsa-e vagy sem.
    • Ezt a "kurzus óráira bejelentkezés tartozást keletkeztet" opcióval tudjuk beállítani. A pipa azt jelenti, hogy a tanítványnak tartozása lesz, amennyiben nem jön el, de bejelentkezett, ha nincs pipa, akkor nem lesz tartozása, ha bejelentkezett és nem ment el az adott órára.
  • Várólistát nyújtson-e a bejelentkeztetés.
  • "A kurzus órái ingyenesen látogathatók" beállító gomb segítségével ingyenes kurzus is létrehozható, melyre bejelentkezve nem keletkezik a vendégeknek tartozása, erről részletesebben itt olvashatsz.
  • a foglalkozás kezdete előtt hány órával lehetséges a tanítvány számára az órarendből még bejelentkezni, illetve jelentkezését törölni.
    • Ezt a "Bejelentkezés lezárása a foglalkozásokra az óra kezdete előtt hány órával történjen?" és "A foglalkozásra történő bejelentkezés legkésőbb az óra kezdete előtt hány órával legyen lemondható?" beviteli mezőknél tehetjük meg.

 

Bejelentkezési emlékeztetők küldése


Amennyiben szeretnénk, hogy hétvégén egy emlékeztetőt kapjanak a tanítványok, hogy a következő hétre jelentkezzenek be egy adott órára, akkor válasszuk a Heti kedvcsináló küldése a kurzus sportolóinak opciót. Csak az aktívan járó tanítványok kapnak emailt.


Amennyiben szeretnénk, hogy a tanítványok kapjanak előzetes emlékeztetőt óra előtt a bejelentkezésükről, akkor válasszuk a Küldjünk emlékzetetőt az óra közeledtével a bejelentkezők számára opciót.



Ezt követően mentsük a létrehozott kurzust.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!