Bérlet állapot és vendég kintlevőségek követése a SMART Jelenléti Íven

 

Bérlet állapot mutatása:

Adott vendég adott kurzusra érvényes szabad bérletalkalmainak számát a vendég neve alatt találjuk meg a SMART Jelenléti Íven. Így itt nem találjuk meg az elővételben vásárolt bérletet vagy az olyan bérletet, ami az adott óratípusra nem érvényes.

A bérletalkalmak száma az adott napi időpontra mutatja a szabad alkalmak számát (így például amennyiben megnyitunk egy 2 hét múlva esedékes óra SMART Jelenléti Ívét, akkor ott fogja mutatni az arra az időszakra elővételben megvásárolt bérletet, de ugyanazt a bérletet nem fogjuk látni az adott napi órák SMART Jelenléti Ívén.)

A bérlet állapot automatikusan frissül: amennyiben értékesítettünk egy bérletet, ami az adott napon is érvényes és az órán felhasználható, akkor a bérlet alkalmainak számával emelkedik de csökken a "kiütött" ki nem fizetett alkalmak számával.

Hasonlóan, amennyiben van érvényes bérlete a tanítványnak és bejelöljük a részvételét, akkor automatikusan egy alkalommal csökken a szabad alkalmak száma a bérleten, ha pedig a részvételi jelzést levesszük a tanítványról, akkor automatikusan visszaadásra kerül egy alkalom.

Lakat jel: Amennyiben egy adott kurzusnál olyan bejelentkezési beállítások vannak, hogy az előzetes bejelentkezéskor a bérletből zárolásra kerüljön egy alkalom, akkor ezeket a zárolásokat külön is mutatjuk a bérleteknél.

 

Adott órai részvétel megfizetésének mutatása:

A "Jelen van?" órai részvétel rögzése alatt láthatjuk, hogy az adott órai részvétel pénzügyi rendezése megtörtént-e. Amennyiben a részvétel rögzítésekor volt a vendégnek érvényes bérlete az adott órára, akkor automatikusan egy alkalom levonásra kerül a bérletéből és megjelenik az "Óra fizetve" jelzés.

Ha nincs érvényes bérlete, akkor "Nincs fizetve" felirat jelenik meg és automatikusan egy alkalommal megnő a tartozások száma.

Amennyiben utólag rendezésre kerül a tartozás, akkor a kapcsolódó óra SMART Jelenléti Ívén automatikusan aktualizálódik a részvétel megfizetése és a megfelelő helyen már "Óra fizetve" jelzés olvasható a továbbiakban.

Amennyiben egyszerre egynél több érvénye bérlete van a vendégnek egy adott órára, akkor a rendszer automatikusan abból fog levonni egy alkalmat, amely időben leghamarabb jár le az adott órához viszonyítva.

 

Vendég tartozásainak mutatása:

 A SMART Jelenléti Íven a bérletállapot alatt kerül bemutatásra, hogy adott vendég hány alkalmat nem fizetett még ki a SMART Jelenléti Ív órájáig.

Minden egyes kurzusra külön-külön beállítható, hogy az adott kurzus óráinak SMART Jelenléti Ívén:

  • csak az adott kurzusból származó tartozásokat,
  • az összes tartozást,
  • vagy az oktató által tartott kurzusok óráinak tartozásait mutassa-e. 

Ezt a beállítást a Kurzusaim/szerkesztés oldalon végezhetjük el.

A tartozások megjelenítésénél külön csoportosítást tudunk kérni:

  • az egyes tartozásokat úgy mutassa be a rendszer, hogy hány hónapban merült fel (ez jellemzően a havi ((korlátlan)) tagdíjakat értékesítő kluboknál lehet hasznos, illetve
  • az egyes tartozások összegét mutassa-e a rendszer (ez az alapbeállítás).

Ezt a beállítást a Kurzusaim / szerkesztés oldalon végezhetjük el:

Az egyes ki nem fizetett órákat külön ki is listáztathajuk, kattintsunk a "Tartozás x alkalom" feliratra az egyes tanítványoknál:

Ekkor kilistázzuk

  • a nem rendezett órákat (a szűrési feltételeknek megfelelően),
  • korábbi értékesített bérleteket.

A tovább gomb megnyomásával pedig bérletet, belépőt tudunk értékesíteni.

 

 

 

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!