Jelenlét rögzítése a SMART Jelenléti Íven

 

Részvétel/jelenlét rögzítése

Órai részvétel rögzítése a SMART Jelenléti Íven lehetséges, az egyes vendégek Jelen van? kérdés alatti beviteli csúszka elmozdításával. A részvétel azonnal, valós időben rögzítésre és mentésre kerül, így amennyiben félbemarad az órai jelenlét rögzítése és újra meg kell nyitni az adott óra SMART Jelenléti Ívét, akkor az előzőleg rögzítésre került jelenléteket nem kell megismételni, azokat tartalmazza a frissített/újratöltött SMART Jelenléti Ív.

 

Órán résztvevők számának követése

Az egyes vendégek jelenlétének rögzítésével párhuzamosan folyamatosan nyomon követhető a terem töltöttségének alakulása az alábbiak szerint:

  • eddig összesen hány vendég jelenlétét rögzítettük (bal felső sarokban az emberek ikon melletti számon)
  • a teremben még hány hely marad az eddig berögzített jelenléteket követően (bal felső sarokban a nyitott ajtó melletti szám).

Fontos figyelmeztetés:

A teljes kapacitáskihasználtságot piros színnel jelzi a rendszer a még szabad helyek számánál. Azonban a rendszer engedi, hogy a maximális kapacitásnál több részvételt is rögzítsen az oktató/vezető!!! 

 

Részvételi folyamat lezárása:

Amint az összes órai résztvevő jelenléte rögzítésre került, akkor nyomjuk meg a jobb felső sarokban lévő zöld nyitott gombot, amivel lezárjuk a SMART Jelenléti Ívet.

A lezárással:

  • jelezzük a klub vezetőségének, hogy az óra részvételi létszámának rögzítése megtörtént,
  • így nem lesz félreértés, hogy egy alacsony részvétel melletti óra nem rögzítési hiba eredménye, hanem ténylegesen annyian jöttek el,
  • pontosan kiderül, hogy amennyiben nulla az órai létszám és lezártuk a SMART Jelenléti Ívet, akkor az nem az történt, hogy az oktató még nem végezte el a jelenlét rögzítését az adott óránál.
  • ha voltak bejelentkezők, de nem vettek részt az órán, akkor az is a későbbiekben jól lekövethető.

A lezárt órákat a klubvezetői/oktatói órarendben kék háttérszínnel jelöli a rendszer és ez azt mutatja, hogy az adott óra jelenléti ívének kitöltése rendben megtörtént.

A lezárási állapotban nem lehet újabb résztvevőt bejelölni a SMART Jelenléti Íven, de újra meg lehet nyitni és akkor már igen.

 

 

 

 

 

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!