Pótlások menedzselése

Pótlásnak azt az eseményt hívjuk, amikor a tanuló a saját tanfolyamának egy vagy több óráján valamilyen ok miatt nem tud részt venni és a kiesés kompenzálására a szolgáltató alternatív időpontokat biztosít, amelyekre vagy a tanuló saját maga tud bejelentkezni vagy az oktató jelentkezteti be előre.

Pótlás biztosítására két lehetőséget mutatunk be.

1. Pótlás párhuzamosan futó másik ugyanolyan tematikájú tanfolyam óráján

Ez az eset akkor lehetséges, ha a tanuló tanfolyamának időszakában párhuzamosan van hasonló (szintű) tanfolyam, aminek az óráin van még szabad hely. Amennyiben ez a körülmény fennáll, akkor az alábbi beállításokkal biztosítani tudjuk, hogy a tanuló saját maga be tudjon jelentkezni másik párhuzamos tanfolyam óráira.

1.1. Kategória létrehozása és a tanfolyamra járó tanulókhoz rendelése

Az összes olyan tanfolyamot amelynek az óráira be tudna jelentkezni a tanuló pótlás miatt egy-egy "kategóriába" fogjuk össze. Kategória létrehozását bemutató cikkünk itt érhető el.

Példa: tegyük fel van Haladó úszó K18, Haladó úszó H18, Haladó úszó P07 tanfolyamaink, amelyek a hét adott napján futó ugyanolyan tematikájú tanfolyamok. Ezeket egy Haladó úszó kategóriába tudjuk sorolni (lsd fent).

Az így létrehozott Haladó úszó kategóriát vagy egyesével az adott tanulók felhasználói profiljánál a kurzustagságok hozzáadása résznél tudjuk megtenni vagy tömegesen a Sportolóim/tanulóim listában, ahol ki kell jelölni a megfelelő neveket majd Műveletek és kurzustagság hozzáadása (itt pedig a legördülő listában ki kell választani a korábban létrehozott kategóriát).

1.2 Tanfolyamok beállítása

Ahhoz, hogy a tanuló be tudjon jelentkezni a kategóriában meghatározott tanfolyamokra, minden egyes ilyen tanfolyamnál az alábbi beállítás szükséges:

(Ezeket a változtatásokat az adott tanfolyam / szerkesztés oldalán tudjuk megtenni, majd mentés).

Fentiek hatására a tanuló a saját felhasználói fiókjába belépve látni fogja a többi, számára releváns tanfolyam óráit és be tud jelentkezni adott foglalkozásaira.

2. Új / pótló óra biztosítása 

Abban az esetben ha időről-időre egyedi pótló órákat szervezünk, ahol pótlási lehetőséget / plusz alkalmat szeretnénk biztosítani egy vagy több tanfolyam tagjainak, hogy adott időszakban a lemaradásukat behozzák, úgy hogy ez egy opcionális, nem pedig kötelező foglalkozás legyen, akkor az alábbiakat szükséges tennünk.

2.1 Pótló kurzus és pótló foglalkozás(ok) létrehozása

Egy új kurzust kell létrehoznunk, amelyre azok a bérletek érvényesek, amelyek az eredeti tanfolyam óráira és még minimálisan az alábbi beállításokat kell elvégeznünk:

Ezt követően a klubvezetői felület főoldalán hozzuk létre a pótló órá(ka)t (az óra neve szabadon állítható, a kapcsolódó kurzus neve a pótló kurzus legyen).

2.2 Kategória létrehozása és tanfolyamtagokhoz rendelése

Az összes olyan tanfolyamot amely esetében szeretnénk ha tagjai ugyanazon a pótló órákra tudnának jelentkezni, egy "kategóriába" fogjuk össze. Kategória létrehozását bemutató cikkünk itt érhető el.

Példa: tegyük fel van Haladó úszó K18, Haladó úszó H18, Haladó úszó P07 tanfolyamaink, amelyek a hét adott napján futó ugyanolyan tematikájú tanfolyamok. Tagjai számára szeretnénk biztosítani, hogy be tudjanak jelentkezni a Pótló kurzus óráira. Ehhez az összes tanfolyamot és a Pótló kurzust egy Haladó úszó kategóriába szükséges foglalnunk (lsd előző mondat végén a link).

Az így létrehozott Haladó úszó kategóriát vagy egyesével az adott tanulók felhasználói profiljánál a kurzustagságok hozzáadása résznél tudjuk megtenni vagy tömegesen a Sportolóim/tanulóim listában, ahol ki kell jelölni a megfelelő neveket majd Műveletek és kurzustagság hozzáadása (itt pedig a legördülő listában ki kell választani a korábban létrehozott kategóriát).

A fentiek hatására a pótló órákra minden haladó úszó tanfolyam tagja be tud jelentkezni a pótló foglalkozásra. Ez a megoldás arra is jó, hogy a tanfolyamtagok ne tudjanak átjelentkezni más tanfolyamok óráira (a tanfolyamok beállításánál a tanfolyam óráira a bejelentkezés engedélyezett beállításnál vegyük le a pipát) csak a pótló órákra tudjanak jelentkezni.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!