QR kódos jelenlét rögzítés


Nézd meg működés közben a QR kódos bejelentkezést:


Az új QR kódos jelenlét rögzítés lehetővé teszi a klubok számára, hogy pillanatok alatt, egyszerűen és zökkenőmentesen rögzítsék a vendégek  jelenlétét még a legforgalmasabb időszakokban is. 


A QR beléptetés működése


  1. Vendégek QR kódja

Minden vendég saját QR kóddal rendelkezik, amit az adott kubhoz tartozó felhasználói fiókjában a QR kód menüpont alatt ér el. Gyerekek esetében is egyedi QR kód készül, így a szülőnek át kell lépnie a gyermeke felhasználói fiókjába és azt a QR kódot szükséges a klubnak bemutatnia.

  1. A QR kód beolvasása a foglalkozás előtt

Az oktató illetve klubvezető a saját felületén a felső kereső része mellett rákattint a QR kód ikonra és a mobilján lévő kamerával vagy a számítógéphez csatolt kamerával beolvassa az adott vendég QR kódját. Egy pillanat alatt a vendég adatlapja megjelenik a képernyőn.


  1. Jelenlét rögzítése, ha a vendég előzetesen bejelentkezett az órára

A vendég adatlapján az aznapi bejelentkezések találhatóak. Amennyiben az órára van érvényes bérlete, akkor egyszerűen a részvétel rögzítése gombra kattint és a jelenlét rögzítésre kerül. Amennyiben nincs érvényes bérlete, akkor először egy figyelmeztető üzenetet lát a klubvezető, ahol el tud adni bérletet de akár a jelenlét rögzítésének a megerősítését is kéri.


  1. Jelenlét rögzítése, ha a vendég előzetesen nem jelentkezett be az órára

Abban az esetben ha a vendégnek nem volt aznapra bejelentkezése, akkor a gyorsbeengedő gombra kattintva kiválasztjuk melyik órára szeretnénk a részvételét rögzíteni és már kész is vagyunk.


A QR kódos beengedés technikai feltételei

A QR kódos beengedés használatához csak egy egy beépített kamerával rendelkező okostelefonra, tablet-re vagy egy webkamerás asztali számítógépre van szükség az oktatónak, klubvezetőnek (illetve természetesen internetelérésre).


Milyen esetekben érdemes QR kódos beengedést használni?

A QR kódos jelenlét rögzítés igazán hasznos lehet olyan esetekben, amikor nagylétszámú csoportok van, illetve sok visszatérő vendég számára párhuzamosan több óra is indul ugyanabban az idősávban, és ugyanaz a recepciós munkatárs felelős a vendégek beléptetéséért.

A QR kódos beléptetéssel elkerülhető, hogy a párhuzamosan induló órák smart jelenléti ívei között ide-oda váltogasson a recepciós kolléga.  Ez a funkció megkönnyíti és gyorsítja a beléptetési folyamatot, így a recepciós munkatársnak több ideje marad a vendégekkel való foglalkozásra és a többi feladata ellátására.



Mit tegyünk, ha egy vendég nem tudja bemutatni a QR kódját?

Ebben az esetben egyszerűen kérdezzük meg a vendég nevét, majd ezt a nevet írjuk be az oktatói/klubvezetői felület felső részén található keresőmezőbe. A találatok közül válasszuk ki a megfelelő vendéget, majd kattintsunk a névre. Ezt követően megjelenik a vendég adatlapja, ahol ugyanúgy, mint a QR kód esetében, be tudjuk engedni az órára. Tehát még ha nincs is kéznél a QR kód, a beléptetés továbbra is gyors és zökkenőmentes marad.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!