Online óratartás: Ellenőrző lista profiknak

 

1. Nyilvános órarend a klub weblapján és a klub facebook oldalán

Az új vendégek online fogadására tegyük ki a klub nyilvános órarendjét mind a klub weboldalára, mind a facebook oldalára. Így e két leggyakrabban látogatott online felületről azonnal tudnak be tudnak jelentkezni a vendégek.

 

2. Nyilvános órarend személyre szabása

A nyilvános órarendben magunkra szabhatjuk, hogy az óra neve mellett még az óra oktatóját illetve a helyszínt vagy termet is megjelenítsük. Amennyiben most csak online órákat tartunk, akkor megfontolás tárgya lehet, hogy az óra nevében szerepel az online szó, és így az órarendben nem jelentetjük meg külön a helyszínt. 
Az órarend helyszín és oktató megjelenítési beállításait az Erőforrások / Beállítások oldalon tehetjük meg a sportolói oldal és az Órafoglaló widget részeknél.

3. Bejelentkezés szabályainak aktualizálása

Online órák esetében bizonyos esetekben hasznos lehet, ha a bejelentkezést teljesen az óra kezdetéig engedélyezzük. Ezt az órához tartozó kurzus beállításai között tehetjük meg (Kurzusaim oldal / adott kurzus szerkesztése, majd

mceclip0.png

A bejelentkezéseknél megfontolandó, hogy amíg csak online órákat tartunk, addig előzetes feltételként előírjuk: az érvényes bérleten legalább egy szabad alkalom legyen.

Ezt nagyon egyszerűen megtehetjük: Kurzusok / kurzusaim oldalon az adott kurzus szerkesztési oldalán az alábbi ellenőrző pontokat pipáljuk be:

mceclip1.png

Valamint az Erőforrások/Beállítások oldalon:

mceclip2.png

Ha így döntünk, akkor minden egyes vendég maximum annyi órára tud bejelentkezni, ahány szabad alkalma volt a bérletén. 

 

4. Adatkezelési tájékoztató elfogadtatása

A klub adatkezelési tájékoztatóját töltsük fel és a jóváhagyásokat a bejelentkezéssel együtt automatikusan begyűjti a MotiBro rendszer. 

 

5. Zene biztosítása a "Zoom órán"

Amennyiben háttérzenét is szeretnénk biztosítani egy online órán úgy, hogy közben az oktató beszélne is, akkor az alábbi beállításokkal tudunk a akusztikai élményen javítani.

  • A Zoom alkalmazásban indítsunk el egy meeting-et. Kattintsunk a bal alsó sarokban lévő mute melletti gombra és válasszuk az Audio Settings menüt:mceclip3.png
  • Az új oldalon válasszuk a jobb alsó sarokban lévő Advanced gombot:
    mceclip4.png
  • Majd a következő betöltődő oldalon válasszuk ki a disabled választ az alábbi beállítási paramétereknél:

mceclip5.png

Ennek köszönhetően a későbbiekben a háttérzenét (amit akár hifiről, akár egy bluetooth hangszóróról játszunk le) nem fogja kiszűrni a Zoom.

Sőt még arra is lehetőség van, hogy pl. a Spotify/youtube zenéinket osszuk meg közvetlenül a zoom órán. Ehhez válasszuk a share screen gombot a zoom asztali applikációjában, majd a share computer sound opciót.

 

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!