Edzői/oktatói/tanári elszámolások működése

  • Az edzői elszámolások megmutatják, hogy előre meghatározott szabályok alapján havi bontásban mekkora összeg illeti meg az egyes edzőket.

  • Az előre meghatározott szabályokat a MotiBro-ban elszámolási szabályoknak hívjuk. Az egyes elszámolási szabályokat hozzárendelhetjük egy vagy több edző egy vagy több vagy összes kurzusához.
    Ennek megfelelően egyedi elszámolási szabályokat hozhatunk létre a több vendéget bevonzó, népszerű edző részére és külön elszámolási szabályt tudunk kialakítani egy kezdő edző részére. Továbbá akár azt is megtehetjük, hogy egyes edzőknél különböző elszámolási szabályokat határozunk meg az általa tartott kurzusok óráira (pl. külön szabály személyi edzésnél és másik szabály a csoportos óránál).

  • Az elszámolási szabályok alapján folyamatosan lekérdezhető az egyes edzők elszámolási kimutatása, ami aztán külön riportokba lementhetőek.

 

Edzői elszámolások létrehozása

  1.  Válasszuk ki az Edzők, edzőim almenüt. Ekkor az edzők felsorolását és egy rövid összefoglalót látunk ami megmutatja, hogy hány kurzuson oktatnak illetve azon belül mennyi kurzusra van már beállítva elszámolási szabály. 

  2. Kattintsunk egy kiválasztott edzőnél az elszámolási szabályai info gombjára.


  3. Betöltődik az adott edző elszámolási szabályait beállító aloldal.

    Az elszámolási szabály kurzushoz rendelése gombbal az edző által tartott egy vagy több vagy összes kurzusához meg tudunk adni egy-egy elszámolási szabályt. 

  4.  Elszámolási szabály megadásánál külön megadhatjuk: az elszámolási szabály érvényességének kezdetét,
    a kurzusokat amelyikre érvényes lehet (ha kiválasztjuk az alapértelmezett beállítást is, akkor a későbbiekben az edző összes kurzusára automatikusan az az elszámolási szabály lesz érvényes, kivéve, ha egy kurzusra konkrétan határozunk meg külön elszámolási szabályt). 

  5. Első esetben hozzunk létre elszámolási szabályt a zöld új elszámolási szabály létrehozása gombra történő kattintással:



  6. Az elszámolási szabályok létrehozásával kapcsolatos részletes bemutatókat az alábbi 2 cikkünk tartalmazza: Elszámolási szabályok - óramegtartás, részvétel, bevételmegosztás alapján és Elszámolási szabályok - haladóknak

  7. Az elszámolási szabály létrehozásával és edzőhöz rendelésével az adott edző kurzusaival kapcsolatosan elkészültünk a beállításokkal.

  8. Amennyiben ugyanazok a szabályok vonatkoznak további edzőkre, akkor egy egyszerű beállítással tudjuk átmásolni a szabályokat egy, vagy több, vagy az összes edzőre. 
    Ehhez válasszuk ki az Edzők, edzőim oldalon azt az edzőt, akire vonatkozó elszámolási szabályokat és kurzus hozzárendelési szabályokat át szeretnénk másolni.
    Kattintsunk a részletek gombra. Ekkor betöltődik az adott edző profilja.
    Válasszuk az Elszámolási szabályok tab menüpontot.

    Kattintsunk a kék Aktív elszámolási szabályok másolása gombra, ahol meg tudjuk adni, hogy melyik további edzőinknél alkalmazzuk a most létrehozott elszámolási szabályokat.

  9. Adott hóra vonatkozóan az edzőink elszámolási kimutatását összefoglalóan elérjük az Edzőim / Edzői elszámolások oldalon. Itt csak meg kell adni, hogy melyik hónapra vonatkozóan mutassa a rendszer az adatokat.
    Külön jelezzük, ha az adott hónapban volt olyan óra, amelyiknek a SMART Jelenléti Ívét nem zárta le az oktató (a véglegesen nem rendezett jelenléti adatok befolyásolhatják az elszámolásokat.)

    Az edzői elszámolások folyamatosan az aktuális adatok alapján kerülnek kiszámításra, így amennyiben pl. bérletértékesítés vagy egy jelenlét utólagos rögzítése történik a megelőző hónapra, akkor ennek megfelelően már az új információk alapján kerül kiszámításra az edzői elszámolás.

  10. Adott állapot szerinti edzői elszámolási kimutatásokról készíthetünk egy mentést excel file-ként. Ezt elszámolási riportnak hívjuk. 
    Az elszámolási riportot tudjuk elküldeni az adott edzőnknek, mint háttérszámítást az edzői elszámolásához. 

    Az elszámolási riportot kétféleképp is generálhatunk:
    ad1
    Az Edzők / Edzői elszámolások oldalon adott hónap összes edzői elszámolásáról készíthetünk egyszerre riportot. 
    ad2:
    Adott edzőhöz tartozóan pedig az Edzői elszámolások oldalon külön is lementhetünk riportot:


  11. Az egyes elszámolási riportokat a MotiBro lementi, azok megtalálhatóak az Edzők / Elszámolási riportok oldalon:

 



 

 

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!