Bejelentkezés érvényes bérlethez kötése

Az órákra történő online bejelentkezéseknél előírhatjuk, hogy szükséges-e érvényes bérlet az adott órára történő bejelentkezéshez vagy sem. 

Így meg lehet határoznunk, hogy 

  • mindenki,
  • vagy csak az adott órára érvényes bérlettel rendelkezők tudjanak-e bejelentkezni az órára. 

Utóbbi esetben nem lehetséges a bérlet nélküliek számára a bejelentkezés, csak azoknak, akiknek van érvényes bérletük az adott órára.

Ez egy kurzus szintű beállítási lehetőség (így a kurzus összes órájára érvényes), az adott kurzus szerkesztéseim oldalon tudjuk beállítani:

Ha bepipáljuk, akkor csak érvényes bérlettel, ha üresen hagyjuk, akkor érvényes bérlet nélkül is lehetséges a foglalás.

Figyelem! Itt csak érvényes bérlet meglétéhez köti a rendszer a foglalást, alapból nem történik az érvényes bérletből alkalom zárolása. Így egy érvényes bérlettel a bérlet szabad alkalmain túlmutató számú bejelentkezést is meg tud valósítani a tanítvány.

Bejelentkezés korlátozása a bérleten lévő szabad alkalmak értékéig

Amennyiben azt szeretnénk, hogy csak az érvényes bérlet szabad alkalmainak számáig engedélyezzük a foglalásokat adott tanítványnál, akkor  az előzőekben jelzett kapcsolóhoz képest még egy további beállítást is módosítani szükséges:

Ez pedig az adott kurzus beállításai oldalán található zárolási kapcsoló:


Ha ezt a gombot is bepipáljuk, akkor foglalás esetén a bérletből zárol egy alkalmat, így a foglalások száma nem fogja meghaladni a bérleten lévő alkalmak számát.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!