Minimális bejelentkezési létszám és határidő előírása

Az online bejelentkezésnél lehetőség van arra is, hogy előre meghatározzunk egy minimális bejelentkezői létszámot, amely az óra megtartásához szükséges.

Ebben az esetben, ha a ténylegesen bejelentkezők száma nem éri el a minimális bejelentkezési létszámot a bejelentkezési határidő elérésekor, akkor az óra automatikusan lemondásra kerül és erről e-mail tájékoztatót kapnak az adott órára bejelentkezett tanítványok. Az órarendekben pedig az adott óra státusza lemondottra változik (tanítványok nem tudnak bejelentkezni).

A minimális bejelentkezés beállításainál két paramétert tudunk megadni:

  • egyes óráknál a minimális bejelentkezési létszámot,
  • klubszinten be tudjuk állítani, hogy amennyiben az óra melyik napszakban kezdődik, akkor mikor záródjon a bejelentkezési határidő.

 

A minimális bejelentkezési létszám megadása

Egyes órákra külön-külön egyedi minimális bejelentkezési létszámot tudunk megadni, amit a klubvezető tud beállítani.

Ehhez menjünk a klubvezetői órarendbe és egy adott óránál jobb klikk, majd az órák szerkesztése menüpont.

Itt pipáljuk be az Automatikus óralemondást. Ekkor az alábbi képernyő jelenik meg, ahol meg tudjuk adni az adott órához kapcsolódóan mennyi a minimális bejelentkezési létszám.

Mind akár egy órára vagy órák (heti/2heti) ismétlődésére meghatározhatjuk egy beállítással az automatikus lemondást és minimális bejelentkezési létszámot. Ehhez AZ ELSŐ LÉPÉSKÉNT majd az óraszerkesztés képernyőn módosítsuk a felső részen található beállító gombot (kiválasztott óra szerkesztése vagy óra sorozat szerkesztése).

 

Bejelentkezési határidő napszakok szerint történő beállítása

A minimális bejelentkezési létszámos bejelentkezésnél kiemelt szerepet tölthet be, hogy mekkora idősávot hagyunk az egyes óráknál a bejelentkezés elvégzésére. Gyakran előfordul, hogy egy reggel 6-kor kezdődő óránál azt szeretnénk, hogy megelőző nap este 10 óráig jelezzék a tanítványok a részvételi szándékukat, míg egy késő délutáni óránál megfelelő lehet, ha csak edzés előtt 2 órával zárjuk le a bejelentkezést.

Ennek megfelelően a rendszerben az egyes napszakokban kezdődő óráknál különböző bejelentkezési határidőket tudunk beállítani, amennyiben minimális bejelentkezési létszámot írunk elő az adott órára.

Ezt az Erőforrásaim / Beállítások oldalon tehetjük meg:

Az Automatikus óralemondás beállításoknál óránkénti idősávok szerint tudjuk beállítani, hogy az abban az idősávban kezdődő óra esetében az automatikus lemondás az óra kezdete előtt hány órával korábban történjen meg (ha nincs meg a megfelelő létszám).

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!