Várólista bekapcsolása

Várólista technikai indítása

  • Minden egyes kurzusnál külön-külön be a klubvezető be tudja állítani, hogy ott legyen-e várólista szolgáltatás vagy sem. Ezt a Kurzusok/kurzusaim menüben elérhető szerkesztés aloldalon végezhetjük el.
  • Döntsük el, hogy melyik kurzus(ok)nál legyen várólista, majd a klubvezető az annak megfelelő szerkesztés gombot megnyomva lépjen be „A kurzus adatainak módosítása” oldalra, görgessünk le, pipáljuk be a várólista funkciót, mentés és kész.

  • Alapbeállításként a várólista nem működik semelyik kurzusnál, azt be kell kapcsolni. 

 

További megfontolások várólista indításakor

  • Érdemes egy-két jól célzott csoport üzenet elküldésével felhívni a vendégek figyelmét is, hogy most már várólistára is tudnak feliratkozni a klubvezető által jóváhagyott kurzusoknál. (Jó tanács: az elvesztett vendégeket nem célszerű ilyen üzenetekkel bombázni, mert nagy valószínűséggel csak leiratkozást fog eredményezni a levél..)
  • A várólista csak akkor fog eredményesen működni, ha a kijelentkezés kultúrája megerősödik a vendégkörben. Amennyiben nem jelentkeznek ki a vendégek, akkor  nem tudnak elmenni az órára a várólistások, ekkor a várólista csak a piaci kereslet felmérésére szolgáló kisegítő eszköz lesz a klubvezető számára. Ezért folyamatosan fel kell  hívni a vendégek figyelmét, hogy időben jelentkezzenek ki, ha nem tudnak eljönni.
  • A várólistával párhuzamosan javasolt áttekinteni a bejelentkezési és lemondási határidőket is az egyes kurzusoknál. Amennyiben a lemondási határidő rövidebb, mint a bejelentkezési határidő (az óra kezdetéhez képest), akkor előfordul olyan idősáv, hogy a vendég kijelentkezik jogszerűen, de a rendszer már nem fog email értesítőket küldeni a várólistásoknak, mert a bejelentkezési határidő eltelt.
Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!