Sportolói lista: Szűrések

A Sportolók menüben elérhető Sportolóim aloldal tartalmazza az összes sportolónkat. Ebből a teljes sportolói listából leválogathatunk általunk meghatározott tulajdonságoknak megfelelő sportolókat (pl. akik "x" napja voltak utoljára, akiknek van bejelentkezésük, akik "z" napon belül jelentek meg először órákon). Az ilyen típusú leválogatásokat szűrésnek hívjuk és a jobb felső sarokban lévő Szűrés feliratra/ikonra kattintva érhetjük el a szűrés megkezdéséhez szükséges kezelőfelületet:

mceclip0.png

 

19 előre lementett szűrési lehetőség áll előzetesen rendelkezésünkre, amelyeket saját igényeink szerint is ki tudunk bővíteni (lsd következő alfejezet).

Kattintsunk a nem mentett szűrés feliratra, aminek a hatására megjelenik az előre elkészített szűrések. Válasszuk ki a megfelelőt, majd a Szűrés gombbal tudjuk lekérdezni a szűrésnek megfelelő sportolókat. 

mceclip1.png

Amennyiben a leszűrt listából vissza akarunk térni a teljes sportolói listához, akkor nyomjuk meg a Szűrők törlése gombot a szűrési feltételek kezelőfelületén.

 

Saját egyedi szűrés létrehozása

Nemcsak a rendszer által előre meghatározott szűréseket, hanem saját működésünk egyedi igényeinek megfelelő szűréseket is kezdeményezhetünk, amiket lementve később újra egy kattintással elő tudjuk hívni.

Első lépésként kattintsunk a szűrés feliratra a sportolóim listában.

A szűrési feltételek kezelőfelületen válasszuk ki a változók közül azt, amelyikre szeretnénk szűrést kezdeményezni:

mceclip0.png

Majd az adott változóra határozzuk meg milyen feltétellel szeretnénk élni:

mceclip1.png

Jelen beállítással például azt fogjuk elérni, hogy azokat a sportolókat kapjuk majd vissza, akik az elmúlt hét napon legalább egy órán voltak.

A szűrési beállítást a Szűrés mentése másként gombra kattintva tudjuk elmenteni (olyan nevet adjunk a szűrésnek, amiből a későbbiekben is ki tudjuk találni mire szolgált az adott beállítás).

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!