Első lépés: előkészületek online bérletértékesítés elindításához


1. Az online értékesíthető bérletek kiválasztása és beállítása a MotiBro klubvezetői profilban

A MotiBro rendszerben az Erőforrásaim -> Jegyek/bérletek menüpontban, az egyes bérletek szerkesztésénél állíthatod be, hogy vendégeid számára lehetővé teszed-e, hogy a bérletet online vásárolják meg. Ehhez az alábbi checkbox-ot kell kipipálnod, majd menteni a bérlet paramétereit:

mceclip0.png

Ahhoz, hogy az online fizetés elinduljon, minimum egy bérletet elérhetővé kell tenned az online vásárlók számára.


2. Online bérletvásárlás opciói

Az online bérletek értékesítése esetén az érvényesség kezdő időpontját a vendég állítja be az online vásárlás során. A klubvezető eldöntheti és beállíthatja, hogy ebben mekkora szabadsága legyen a vendégeknek.


Az “Erőforrásaim”, “Beállítások” menüben az “Online bérletvásárlás opciói” résznél a legördülő menüt megnyitva négyféle lehetőség közül lehet választani:


2.1. Kizárólag első látogatáskor aktiválódó bérletek értékesítése

Az első lehetőség esetén a megvásárolt bérlet kizárólag aktiválódó bérlet. Ez azt jelenti, hogy a bérlet érvényessége az első órán való részvétel napja lesz. Figyelj arra, hogy a bérlet abban az esetben is aktiválódik, amennyiben a vendég bejelentkezik az órára, de nem jelenik meg. 


2.2. Online bérletvásárlás esetén az érvényesség kezdete mindig a vásárlás napja

A második lehetőség esetén az online vásárolt bérlet kezdő érvényességi dátuma automatikusan a vásárlás napja lesz.

Ezt akkor érdemes választani, ha ösztönözni szeretnéd vendégeidet a kifizetett bérlet minél hamarabbi felhasználására.


2.3. Az érvényesség kezdetét a vendég módosíthatja, aktiválódó bérletet is vásárolhat

A harmadik opció beállításakor a vendég akár visszamenőleg dátumozva is tud bérletet vásárolni, de azt is választhatja, hogy  az első felhasználáskor aktiválódjon a bérlet érvényessége.

2.4. Az érvényesség kezdetét a vendég módosíthatja, de aktiválódó bérletet nem vásárolhat

A negyedik lehetőség esetén a vendég beállíthatja az érvényesség kezdetét (akár visszamenőleg dátumozva is), de aktiválódó bérletet nem tud vásárolni.

Válaszd ezt a beállítást, ha nem szeretnéd, hogy a vendégnek aznap kelljen megvásárolnia a bérletet, amikor órára megy, ugyanakkor szeretnéd, hogy a konkrét időpont beállításával határozott döntést hozzon az órákon való részvételről.

Fontos megjegyezni, hogy amennyiben a vásárláskor a vendég nem módosítja a dátumot, az érvényesség kezdete automatikusan a vásárlás napja lesz.


3. Külön Általános Szerződési Feltételek (ÁSzF) weboldal elkészítése

A Barion kötelezően előírja, hogy a klub ÁSZF-e (vagy Vásárlási Feltételek) elérhető legyen a klub weboldalán. A Barion előírásai:


  • ÁSzF vagy Vásárlási feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató megtalálhatóak az elfogadóhely oldalán.
  • Az ÁSZF-ben/Vásárlási feltételekben fel van tüntetve a kereskedő, aki üzemelteti a webshopot.
  • Az ÁSZF-ben/Vásárlási feltételekben szerepel a Barion bankkártyás fizetésről szóló rész:
    • Példa: „Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.”
  • Az ÁSZF megfelel a jogszabályokban előírtaknak.

A MotiBro fizetési integráció létrehozásánál az ÁSzF weboldalad linkjét meg kell adnod.


4. Külön Adatvédelmi Tájékoztató weboldal elkészítése

A Barion ellenőrzési folyamatának egyik eleme, hogy Adatvédelmi Tájékoztató szerepeljen a weboldalodon. A MotiBro fizetési integráció létrehozásánál az Adatvédelmi Tájékoztató weboldal linkjét meg kell adnod.


5. A klub saját weboldalának főoldalán kitenni barion logót.

A Barion kötelezővé teszi, hogy a Barion logó az elfogadóhely fő és fizetési oldalán is szerepeljen. A fizetési oldalon a MotiBro biztosítja a logó megjelenítését, de a klub főoldalán a Barion logó elhelyezése a klub feladata.


Részletesebb leírás itt található: https://www.barion.com/hu/ugyfelszolgalat/miert-szukseges-a-jovahagyashoz-a-barion-logo-elhelyezese-az-elfogadohely-fo-es-fizetesi-oldalan/ 


A kihelyezendő logók pedig több formátumban, innen letölthetők: https://www.barion.com/hu/ugyfelszolgalat/elfogadohely/elfogadohely-letrehozasa-es-kezelese/miert-szukseges-a-jovahagyashoz-a-barion-fizetesi-mod-logojanak-elhelyezese-az-elfogadohely-fo-es-fizetesi-oldalan/


6. Barion díjcsomag kiválasztása

A Barion két díjcsomagot kínál az ügyfeleinek, az egyedi árazás mellett, amely csak akkor vehető igénybe, ha klubunk nagyon jelentős forgalmat bonyolít.


A díjcsomagok leírását ezen a linken találod meg: https://www.barion.com/hu/fizetesi-kapu/arkalkulator/


A MotiBro mindkét díjcsomag által előírt feltételek teljesítését biztosítja, de a klub feladata és felelőssége annak eldöntése, hogy ezek közül melyiket választja (ezt az integráció beállítása során kell majd megadnod).


Az alacsonyabb díjtétellel járó "Advanced" díjcsomag extra feltételek vállalásával jár, amelyek a következők: 

    • a kötelező feltételeken túl annak vállalása, hogy az elfogadóhely kizárólag a Barion megoldását használja online fizetésre,
    • a Barion Pixel "Teljes" változatának használata, amely a vásárlás folyamatáról, lépéseiről, vásárolt termékekről szolgáltat anonimizált adatot a Barion számára. Erről egy leírást itt találsz: https://www.barion.com/hu/barion-pixel/attekintes/

A MotiBro-ban az integráció felvételekor kell beállítanod, hogy a Barion Pixel ("Alap" vagy "Teljes") melyik verziójának használatára jogosítod fel a MotiBro rendszert! 

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!