Második lépés: Barion regisztráció, elfogadóhely létrehozása és ezek beállítása a MotiBro-ban

1. Barion regisztráció


Hozd létre saját Barion tárcádat a barion.com oldalon.

Adószámos magánszemélyek regisztrálhatnak magánszemélyként, minden más vállalkozási forma esetén szervezetként regisztrálj.

1.1 Alapadatok

Szervezetként való regisztráció esetén a Barion számos cégadatot bekér (cég neve, székhelye, cégjegyzékszáma, céget képviselő adatai, stb), amelyek megadása szükséges a regisztráció létrejöttéhez:

mceclip0.png

1.2 Signup gomb

Miután ezeket kitöltötted, pipáld be, hogy elfogadod a Barion vonatkozó szabályzatait és kattints a "Sign up" gombra:

mceclip1.png

1.3 Tárca aktiválása

Ezt követően kapsz egy e-mailt az aktivációs linkkel, amellyel aktiválni tudod tárcádat, és be tudsz lépni a Barion rendszerébe!


2. Barion elfogadóhely létrehozása


2.1 Elfogadóhely kezelése

Következő lépésként a barion.com oldalon létrehozott saját felhasználói felületen  létre kell hoznod a Barion elfogadóhelyedet, ehhez a bal oldali menüben kattints az "Elfogadóhely kezelése" gombra:

mceclip2.png

Az így megjelenő oldalon találod az elfogadóhelyeidnek a listáját:

mceclip3.png

2.2 Elfogadóhely létrehozása gomb

Új elfogadóhely létrehozásához kattints a táblázat bal felső sarkában található "Elfogadóhely létrehozása" gombra!

2.3 Elfogadóhely nevének megadása

Az így betöltődő oldalon első lépésben csak az "Elfogadóhely nevét" töltsd ki (legyen ez mondjuk a klubod neve):

mceclip6.png

2.4 Elfogadóhely mentése gomb

Majd kattints a lap alján lévő "Mentés" gombra:

mceclip5.png

Ezzel létre is jött (de természetesen még nem használható) az elfogadóhelyed:

mceclip7.png

Ezt követően át kell majd menned a MotiBro rendszerbe, hogy ott is beállítsd a Barion elfogadóhelyet, illetve a MotiBro-ban kapott adatok is szükségesek lesznek az elfogadóhelyed jóváhagyásához.

2.5 Elfogadóhelyed titkos adatainak lekérdezése


Ehhez kattints az adott elfogadóhely sorában a "Műveletek", majd "Részletek" gombra:

mceclip8.png

A kattintás után egy felugró ablakban jelennek meg az elfogadóhelyed adatai, amelyeket természetesen senkinek ne adj ki!

mceclip9.png

2.6 MotiBro integráció létrehozása

Anélkül, hogy bezárnád a barion 2.5 pontban lekérdezett weboldalát, nyisd meg a MotiBro-t, lépj be a saját klubvezetői profilodba és menj a bal oldali menüben az "Integrációk" főmenü "Beállítások" menüpontjára:

mceclip10.png

A betöltődő oldalon keresd meg az "Online fizetési integrációk" részt és kattints az "Új online fizetési integráció" gombra:

mceclip11.png

A felugró ablakban töltsd ki a szükséges adatokat az alábbiak szerint:

mceclip12.png

Elnevezés: az elfogadóhelyed tetszőleges neve (ezt csak te fogod látni, a MotiBro-ban ez lesz a neve a létrehozandó online fizetési integrációdnak(javasolt a cég nevét megadni).

Titkos azonosító (POSKey): a Barion rendszerből másold át a "Titkos azonosító (POSKey)"-t. FIGYELEM:A hibák jelentős része abból fakad, hogy nem megfelelő a titkos azonosító átmásolása. Az alábbiak szerint járjunk el: a barion adott oldalán jelöljük ki az azonosító kulcs szövegét, majd ctrl + c billentyűkombinációval másolunk és ezt követően kattintsunk bele a titkos azonosító (POSKey melletti beviteli mezőbe, majd CTRL + V billentyűkombinációval áttölti a kimásolt szöveget. 

Barion Pixel Azonosító: a Barion rendszerből másold át a "Barion Pixel Azonosító"-t. 

Barion Pixel Azonosító verziója: az előző lépésben leírtak szerint (Barion integráció - első lépés) válasszuk ki, hogy "Alap" vagy "Teljes" Barion Pixel verzió átadására hatalmazod fel a MotiBro rendszert a Barion felé. 

(Amennyiben Starter díjcsomagban állapodsz meg a Barionnal, akkor válaszd az "Alap" Barion Pixelt, amennyiben az "Advanced" díjcsomagban állapodsz meg a Barionnal, akkor pedig a "Teljes" Barion Pixel verziót válaszd).

Pénztárca email címe: itt a Barion rendszerbe történő regisztráció során használt email címet add meg. 

Általános Szerződési Feltételek elérhetősége (link): add meg a weboldaladon található ÁSzF linkjét! (Vigyázz, hogy a teljes URL linket írd be).
Adatvédelmi Tájékoztató elérhetősége (link): add meg a weboldaladon található adatvédelmi tájékoztató linkjét! (Vigyázz, hogy a teljes URL linket írd be).

2.7 Integráció létrehozása - Mentés gomb

Miután kitöltötted az adatokat, kattints a "Mentés" gombra! Ekkor a MotiBro ellenőrzi, hogy az elfogadóhely jóváhagyásra került-e már (még nem, hiszen csak most hoztuk létre) és  EZÉRT az alábbi üzenetet kapjuk (EZ NEM HIBA, hanem csak figyelemfelkeltő szöveg!!!) OLVASD TOVÁBB a 2.8-as pontot!!!

mceclip13.png

2.8 Teszt profil létrehozása

Kattints a TESZT létrehozása gombra!!

A Barion az elfogadóhelyek jóváhagyása során ellenőrzi, hogy minden formai és tartalmi követelményét teljesíti-e az elfogadóhely. Ehhez az elfogadóhelyen egy teszt vásárlást is végrehajtanak, amelynek feltételeit biztosítani kell.

Ehhez a MotiBro létrehoz a Barion számára egy teszt fiókot, ahol ezt meg tudják tenni. Ennek a teszt profilnak a létrehozásához kattints a "Teszt létrehozása" gombra!

Ezt követően ha felugrik az alábbi oldal, akkor kattints az "Igen!" gombra:

mceclip14.png

Ezt követően elkészül a Barion számára a teszt MotiBro profil, amelynek adatait (felhsználónév és véletlenszerű jelszó) a következőnek megjelenő ablak tartalmazza:

mceclip15.png

2.9 Tesztfiók adatainak megadása a barion elfogadóhelyen:

Ezzel a MotiBro-ban az integráció beállításával végeztünk is, most menjünk vissza a Barion rendszerébe, anélkül, hogy bezárnánk a 2.8 pontban létrehozott belépési adatokat tartalmazó motibro oldalt (meg kell majd adnunk a fenti adatokat a Barion-ban az elfogadóhely létrehozásánál)!

Menjünk tehát vissza a Barion oldalára az "Elfogadóhely kezelése" menüpontra és az elfogadóhelyünk sorában a "Műveletek" gombra kattintva válasszuk ki a "Módosítom" menüpontot:

mceclip16.png

Most már minden szükséges adat rendelkezésre áll ahhoz, hogy be tudjuk fejezni az elfogadóhely adatainak a megadását!


2.10 Elfogadóhely adatainak véglegesítése


Töltsük ki az alábbiaknak megfelelően az űrlapot (MINDEN egyes kérdésre adj választ):

  • Elfogadóhely neve: ezt már korábban megadtuk, de akár módosíthatjuk is most. Amikor vásárolnak nálad és Barionnal fizetnek, a Barion fizetési oldalon ez a név jelenik meg a vendégeidnek, mint az elfogadóhely neve.
  • Elfogadóhely url-je: itt a saját Motibro oldalad címét kell megadnod (ez az a cím, ahol a klubportálod vagy a saját belépő oldalad szerepel, a formátuma: https://klubnév.motibro.com (például: https://soul-yoga.motibro.com)
  • Elfogadóhely leírása: add meg az elfogadóhelyed rövid leírását, az értékesített termékeket, pl. "Jegyek és bérletek értékesítése a Teszt Klubba járó vendégek számára.". Minimum 20, maximum 200 karakter (erre csak az elfogadóhely jóváhagyásához van szükség).
  • Elfogadóhely logója: egy maximum 10 MB méretű képet tölthetsz fel, amely 200x200 pixelesre lesz átméretezve. Amikor vendégeid a vásárlás során a Barion fizetési felületére kerülnek, ez a logó jelenik meg számukra.
  • Elfogadóhely kategóriája: válaszd ki az elfogadóhelyed kategóriáját, többet is választhatsz, például:

    mceclip17.png


  • A "Kapcsolattartás" részben add meg:
    • az "Üzleti kapcsolattartó",
    • a "Technikai kapcsolattartó" és 
    • az "Ügyfélszolgálatod elérhetőségét". Ezek akár ugyanazok az adatok (te mint klubvezető elérhetőségei) is lehetnek! (Figyelj arra, hogy olyan címeket adj meg, ahol majd el tudnak érni a Barion által küldött későbbi tájékoztatások...)
  • A "Jóváhagyáshoz szükséges adatok" részben:
    • "Egyéb adatok": itt kell megadnod azokat az adatokat, amellyel a Barion tesztelni tudja az elfogadóhelyedet. Ehhez a korábban a MotiBro rendszerben kapott teszt adatokat használd (az előzőekben ezért nem zártuk még be a MotiBro-ban a felugró ablakot)! Ha a "Másol" gombra kattintasz a MotiBro az adatokat a vágólapra másolja és a Barion-ban elég beilleszteni:
    • mceclip19.png

Bevezetésnek használhatod ezt a szöveget: "A Barion fizetés a MotiBro rendszerében kerül integrálásra, a teszteléshez szükséges adatok:"

(Amit itt látsz az csak egy minta). Természetesen a te általad kapott adatokkal írd be.

mceclip18.png


    • Elsődleges devizanem: itt válaszd a HUF-ot.
    • Várható forgalom: add meg a várható havi értékesítési forgalmad.
    • Átlagos kosárérték: egy átlagos vásárlás során a becslésed során hány Ft-ot fognak költeni a vásárlók (pld: 5.000 Ft).
    • Céges vásárlók hányada: adj egy becslést, például 1%
    • Külföldi kártyák aránya: adj egy becslést, például 1%
    • Honnan hallottál a Barionról?: Válaszd például a "Volt plugin a szoftveremhez" opciót. 

Ezt követően tegyél egy pipát a jobb oldalon, amennyiben vállalod az Advance díjcsomag kedvezményes díjáért cserébe a korábbiakban bemutatott Barion feltételeket:

mceclip20.png

A következő részben a különböző feltételek teljesítését kell megerősíteni a Barion felé az alábbiak szerint:

mceclip21.png

Az utolsó pontnál:

mceclip24.png

kattintsunk az "itt" szóra, amelyet követően megnyílik egy új oldal, mely információkat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy melyik bankszámlára, milyen közleménnyel kell átutalnunk egy tetszőleges (mondjuk 100 vagy 1000 Ft-os) összeget a Barion bankszámlájára. Ezzel a Barion ellenőrzi, hogy a társaságunk valóban rendelkezik bankszámlával, illetve a bankszámlánk adatai is elérhetők lesznek a továbbiakban a Barion számára.

Miután megcsináltuk az átutalást és minden mezőt kitöltöttünk a fentieknek megfelelően, akkor a "Jóváhagyás kérése" gombnak már aktívnak kell lennie:

mceclip23.png

Kattintsunk a "Jóváhagyás kérése" gomra, ezzel el is indult a Barion elfogadóhelyünk jóváhagyása!

Amint az elfogadóhelyed jóváhagyása megtörtént (ez a Barion leterhelésétől függően néhány napot igénybe vehet), a Barion erről levélben értesíteni fog. Ezt követően a Barion integráció - negyedik lépés -ében leírtak szerint már élesítheted is az online fizetést a klubodban!

2.11 Azonosítsd vállalkozásodat a lehető leghamarabb

Ahhoz, hogy az elfogadóhelyedre beérkezett összeget ki tudd utalni a bankszámládra, azonosítanod kell vállalkozásodat is a Barion-ban.

Ennek módját a következő pontban mutatjuk be: Barion integráció - harmadik lépés (Tárcád ellenőrzése a Barion-ban). Ezt az ellenőrzést is elindíthatod most (az elfogadóhely ellenőrzésével párhuzamosan), hogy minél gyorsabban meglegyen ez is!

 

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!