Fizetések áttekintése, kiutalás a bankszámládra


Online fizetések áttekintése

A Stripe rendszerében nagyon mély és részletes statisztikákat/kimutatásokat érhetünk el az indított, sikeres és visszatérített online fizetésekkel kapcsolatban. Ezeket a kimutatásokat a "Payments" menüpontban találjuk 

A táblázat egyes soraira rákattintva megtekinthetjük az adott fizetés részletes adatait és innen tudunk visszatérítést is kezdeményezni.

A visszatérítéshez a "Refund" gombra kell kattintanunk, amelyet követően megjelenik egy felugró ablak, ahol meg tudjuk adni a visszatérítés összegét és esetleg a visszatérítés okát.

Visszatérítésre akkor lehet szükség, ha például ügyfél megvett online egy bérletet, de véletlenül elnézett valamit és a te vissza akarod téríteni az ügyfél bankkártyájára az összeget.

Fontos: a fenti módon történő visszatérítés előtt/után ne felejtsd el törölni a MotiBro rendszerben a vendég által vásárolt jegyet/bérletet sem (ez nem történik meg automatikusan). Ehhez lépj be a MotiBro vezetői profilodba és a sportoló profiljánál töröld a megfelelő (dátum alapján) bérletet.


Kiutalás Stripe-ból a bankszámládra

Az aktuális Stripe egyenlegedet a "Balances" menüpontban tudod áttekinteni.

Szintén itt tudod megnézni a korábbi kiutalásaidat is:

A kiutalások gyakoriságának beállításához a jobb oldalon kattints a "Balances" főmenüben a "More" gombra, majd a "Configure payouts"-ra:

A felugró ablakban be tudod állítani, hogy a Stripe naponta, hetente vagy havonta utalja át az aktuális Stripe egyenlegedet a korábbiakban megadott bankszámládra.

A fentieket a "Settings" főmenü", "Business settings" részében a "Bank accounts and scheduling" menüpontban is tudod módosítani:

Az így bejövő oldalon bankszámlaszámod is tudod módosítani szükség esetén:

Általános Szerződési Feltételek és Adatkezelési Tájékoztató felöltése

Bár a Stripe nem írja elő kötelezően, hogy klubod rendelkezzen Általános Szerződési Feltételekkel és/vagy Adatkezelési Tájékoztatóval, de a mi mindenképpen javasoljuk, hogy töltsd fel a klubodra vonatkozó releváns dokumentumokat. Ezzel egyrészt eleget teszel a törvényi előírásoknak, másrészt pedig jelentősen erősítheti a bizalmat a klubod felé, így várhatóan csökkenti a be nem fizetések arányát.

A fenti dokumentumok Stripe-ra való feltöltését követően a Stripe a fizetési oldalon automatikusan megjeleníti, amelyeket egy linkre kattintva a vendégek is el tudnak olvasni, illetve minden egyes vásárlásukkal jóvá is hagyják azokat.

A dokumentumokat a "Settings" főmenü", "Business settings" részében a "Account details" menüpontban tudod feltölteni:

A megjelenő ablakban scrollozz le a "Public business information" részhez, majd add meg a kívánt dokumentum ("Privacy policy", "Terms of service") elérési helyét (amennyiben nincs weboldalad ahová fel tudnád tölteni a dokumentumokat, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot és mi elhelyezzük ezeket a mi szervereinken és megküldjük az elérések linkjét szmodra):

Ugyanitt megadhatod a weboldalad elérhetőségét is.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!