A kreditrendszer működése

A kreditrendszer aktív állapota esetén a „Sportolók” főmenü „Kreditrendszer” menüpontjában a vendégek kredit információi érhetők el:
A táblázatban az egyes oszlopok jelentése:
Kredit limit: a vendégre vonatkozó kredit limit mértéke: hány órára jelentkezhet be maximum a vendég anélkül, hogy rendelkezne az órára jeggyel vagy bérlettel, azaz, hogy hány alkalomig „adósodhat el” a vendég.
Kredit felhasználás: a vendég hány kreditet használ fel aktuálisan. Ez az érték két részből áll össze:
  • a múltban hány olyan órája volt, amelyet nem fizetett ki. Ez egyrészt azokat az órákat jelenti, amelyeken jegy vagy bérlet nélkül vett részt, valamint azokat az órákat is, amelyekre bejelentkezett, de nem jelent meg és a kurzus beállításai szerint a bejelentkezés tartozást keletkeztet.
  • valamint a jövőbeli foglalások számából.

Szabad kredit: a vendég szabad kreditjeinek aktuális száma, a kredit limit és a kredit felhasználás különbsége (azzal, hogy minimális értéke 0).

A kreditrendszer a vendég/sportolói profilban

Az egyes vendégek aktuális kreditjeinek értéke a klubvezetői oldalon az adott vendég profiljában is megtekinthető a "Bérletek" fülön:
Itt is módosítható a vendég kredit limitje, illetve megtekinthetők a kredit felhasználások részletei (a „Kredit limit” és „Felhasznált” szövegekre kattintva).
A vendég itt is tiltólistára tehető, illetve levehető a tiltólistáról:

A kreditszámok aktualizálása

A vendégek kreditjeinek alakulása minden esetben folyamatosan és automatikusan számolódik, így neked a kreditrendszer elindítását követően nincs ezzel teendőd. A kreditszámok folyamatosan aktualizálásra kerülnek:
  • bejelentkezések, kijelentkezések,
  • órai részvételek esetén, valamint
  • bérletek vásárlása és törlése esetén is.
FONTOS: a rendszer a jövőre vonatkozó kreditfelhasználásokat az alapján számolja, hogy hány jeggyel vagy bérlettel nem fedezett jövőbeli foglalása van a vendégnek. Ezért ahhoz, hogy az olyan foglalások, amelyekre a vendégnek van bérlete ne használjanak el kreditet, a kreditrendszerbe bevont kurzusok esetén érdemes a „Foglalás esetén zárolás a bérletből” opciót élesíteni. Máskülönben (mivel egy nem fedezett óráról van szó) egy kreditet el fog használni a rendszer az órára.
Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!