Sportolói szűrések: egyedi mezők alapján

Az alábbi szűrés arra szolgál, hogy egy korábban létrehozott egyedi mező alapján le tudjuk válogatni bizonyos tulajdonságokkal rendelkező sportolók listáját.  

Egy konkrét példán keresztül fogjuk bemutatni:
Tételezzük fel, hogy az övfokozatokat akarjuk nyilvántartani a klubunka. Ennek megfelelően létrehoztunk egy új egyedi mezőt, övfokozat néven, ami egy lista típusú egyedi mező és előre meghatározott értékeket vehet fel (pl. fekete, fehér, sárga, zöld, stb...). (Az egyedi mezők létrehozásához segédlet: Egyedi információk nyilvántartása sportolóidról, vendégeidről)

Az egyes sportolóknál már beállítottuk, hogy ki milyen fokozattal rendelkezik. Az alábbiakban azt fogjuk bemutatni, hogyan kell legyűjtenünk egy adott fokozatot elért sportolók adatait.

1. Menjünk a Sportolóim menübe

2. Kattintsunk a Szűrés: nem mentett szűrés gombra, ezt követően kattintsunk az és /vagy gombok alatti beviteli mezőbe és a listából válasszuk ki az övfokozat nevet (az övfokozat név csak akkor fog megjelenni, ha korábban már létrehoztuk övfokozat néven az egyedi mezőt):

Ezt követően pedig az alábbi szűrési feltétel jelenik meg. Kattintsunk az övfokozat alatti mezőbe, ahol ki tudjuk választani, hogy milyen fokozatokra szeretnénk leszűrni a sportolói listát:

Ezt követően pedig a szűrés gombra kattintással megkapjuk az általunk kiválasztott fokozattal rendelkező sportolók listáját.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!