Bérlet érvényességi idejének beállítása az értékesítés során, Aktiválódó bérlet


Új jegy- vagy bérlettípus létrehozásakor (“Erőforrásaim”, “Jegyek/bérletek” menüpontban) szükséges megadni, hogy az mennyi ideig lesz felhasználható.

Bérletet értékesíteni manuálisan a SMART jelenléti íven vagy a vendég/sportoló adatlapján a Bérletek menüpontban lehet. 

A jegy/bérlet értékesítése során be kell állítani a bérlet létrehozásakor megadott érvényességi időnek a kezdő időpontját.


Aktiválódó bérlet

Amennyiben az érvényesség kezdete nem az értékesítés napja és bizonytalan, mikor fog bekövetkezni az első óralátogatás, lehetőség van arra is, hogy az adott bérlet kezdő érvényessége az első tanulói órarészvétel napja legyen. Ezt nevezzük aktiválódó bérletnek.

Ehhez az “Erőforrásaim”, “Beállítások” menü “Bérletkezelés” részén belül be kell állítani az “Utalvány típusú (az első felhasználáskor aktiválódó) bérletek értékesítése” gombot és elmenteni a beállításokat.


Ha a fenti gomb be van állítva, akkor a bérletek értékesítése során megjelenik az “Aktiválódó bérlet” gomb, ennek bepipálásával lehet beállítani, hogy az érvényesség az első órán való részvételkor aktiválódjon.


Vigyázz! A bérlet érvényessége akkor is aktiválódik, ha a vendég bejelentkezett az órára, de nem jelent meg. Ez alkalmat nem von le a bérletből, csak amennyiben bejelentkezett az órára, de nem jelent meg, akkor a pl. 3 hónapig felhasználható bérletet innentől számítva 3 hónapig használhatja fel.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!