Bérlet, tagdíj, napijegy, belépő létrehozása

Bérletet létrehozni a klubvezetői fiók “Erőforrásaim” ,  “Jegyek/bérletek” menüpontban lehet.


Új bérlet létrehozásához kezdjük el kitölteni a beviteli mezőket:


  1. A bérlet nevének megadásánál arra figyeljünk, hogy ez a név lehetőség szerint egyezzen azzal, ahogy a napi gyakorlatban az adott bérletet az oktató és a tanítványok hívják (pl. 8 alkalmas). A bérlet nevébe ne írjuk bele, hogy „bérlet”, mert ezt a rendszer automatikusan így értelmezi.
  2. Válasszuk ki a devizanemet.
  3. A bérlet bruttó árának megadásánál a megfelelő devizaösszeget írjuk be, nem kell a devizanem megnevezését belefogalmazni.
  4. Adjuk meg az Áfa besorolást.
  5. A felhasználhatóság beállításánál gondosan válasszuk ki, hogy a bérlet kezdetétől számítva meddig legyen érvényes. Az érvényesség utolsó napja még beleszámít az érvényességbe (pl. az „adott hónapban” beállítás esetén a hónap utolsó napján, pl. jan. 31-én még érvényes lesz a bérlet).

  1. Korlátlan bérlet létrehozása: A „korlátlan” négyzetet akkor érdemes bepipálni, ha a megadott időszakban a tanítvány bármennyi órát szabadon látogathat az adott bérlettel (a bejelölésre került kurzusok bármelyikén).
  2. Felhasználható alkalmak száma: Ha az adott bérlettel csak véges számú órát látogathat a tanítvány a megadott időszakban, akkor adjuk meg a felhasználható alkalmak számát és hagyjuk üresen a "korlátlan" bejelölő négyzetet. 
  3. Roppant lényeges beállítani, hogy mely kurzusokra érvényes az adott bérlet. Itt minden olyan kurzus kiválasztandó, amelyiknek az óráira fel lehet használni a bérletet.

Speciális beállítások

  1. Az „Értékesíthető a bérlet készpénzzel fizető sportolóknak (OFFLINE)?” mezőt szinte mindig érdemes bepipálni, kivéve akkor, ha egy átmeneti ideig a rendszerbe felvitt bérletet mégsem szeretnénk egy ideig értékesíteni (pl. a nyári kedvezményes bérletet az év többi szakában). Ha be van pipálva, akkor a bérlet megjelenik az eladható bérletek listájában bérlet értékesítéskor.
  2. Az “ONLINE értékesíthető a bérlet?” gomb bepipálását akkor szükséges beállítani, ha van online fizetési integráció beállítva. Online bérletértékesítés csak ebben az esetben lehetséges.
  3. A „Csoportos bérlet” mezőt akkor pipáljuk be, ha az adott bérletet szeretnénk, ha egynél több ember tudná párhuzamosan használni. Tipikusan ilyen, amikor a klub családtagok számára lehetővé teszi, hogy egy közös bérlettel látogassák az órákat.
  4. Az „Email küldése a bérlet vásárlásáról a vendégeknek” bepipálása esetén a tanítványok kapni fognak egy automatikus rendszerüzenetet, amikor a klub oktatója "értékesítette" az adott bérletet. Ezt általában szívesen veszik a tanítványok, mert látják, hogy a befizetett összegért cserébe megkapták a bérletet, amit szerettek volna, illetve tudnak szólni, ha esetleg valami félreértés történt.

  1. Alul a megjegyzés mezőbe érdemes magunknak (ezt nem látják a tanítványok) felírni, hogy ha valamilyen különleges bérletet hoztunk létre, később emlékezzünk rá, ezt miért, hogyan gondoltuk.

Lenn a „Jegy/bérlet létrehozása” gombbal tudjuk elmenteni az új/módosított bérletet a rendszerben.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!