Díjbekérők létrehozása

Díjbekérőket alapvetően két módszerrel tud létrehozni a MotiBro-ban. Amennyiben egy vendéghez hozna létre díjbekérőt, akkor a vendég profil „Díjbekérők” fülére kattintva elérhető, az adott vendég díjbekérőit tartalmazó, oldalról teheti ezt meg (az „Új díjbekérő” gombra kattintva):
Amennyiben több vendéghez hozna létre egyszerre – azonos típusú – díjbekérőt, akkor a Sportolók/Tanulók főmenü Sportolóim/Tanulóim menüpontban a vendégek kijelölését követően:
a műveletek gombra kattintva válassza ki az „Új díjbekérő” opciót:
Bármely fenti módszerekkel is kezdeményezte új díjbekérő létrehozását az alábbi felugró ablak fog megjelenni:
Az „Új díjbekérő” gombra kattintva elkezdheti a díjbekérő létrehozását, míg ha korábban elmentett egy díjbekérőt űrlapként (majd később látja, hogy ez hogyan valósítható meg), akkor ha rákattint, pár gombnyomással tud hasonló paraméterű díjbekérőket létrehozni.
Ha az „Új díjbekérő” gombra kattint, akkor a továbbiakban a MotiBro egy öt lépéses varázsló segítségével vezeti végig a díjbekérő létrehozásán. A lépések az alábbiak:
1. lépés: Díjbekérő típusa
Ebben a pontban ki tudja választani, hogy egyszeri vagy ismétlődő díjbekérőt kíván létrehozni. Az egyszeri díjbekérő egy jegyre vagy bérletre vonatkozó díjbekérő (például egy workshop esetén jó megoldás), míg az ismétlődő díjbekérő esetén a későbbiekben megadott paraméterek és végdátum alapján a rendszer automatikusan küldi ki a díjbekérőket egymás után. Ez utóbbi például havi tagdíjak esetén alkalmazható: be tudjuk állítani, hogy mely bérlet megvásárlását kérjük a vendégtől (mondjuk minden hónap első napján) és a díjbekérő elindítását követően a MotiBro minden hónapban (a megadott napon) egy díjbekérő levelet (amelynek formája majd a későbbiekben személyre szabható) fog küldeni az adott vendégnek. Így a jövőben nem Önnek kell egyenként begyűjtenie  a tagdíjakat, hanem megteszi ezt Ön helyett a MotiBro.
2. lépés: Bérlet
Ebben a lépésben kell kiválasztania, hogy a vendégétúl mely jegy/bérlet megvásárlását kéri („Bérlet kiválasztása”). 
Szintén itt tudja megadni, hogy mi legyen a megvásárolt bérlet kezdő érvényessége. Az érvényességet a díjbekérő kiküldésének dátumához, a bérlet megvásárlásának dátumához vagy az első felhasználás időpontjához tudja kötni több módon.
3. lépés: Fizetés
A Fizetés pontban a bérlet kifizetésére vonatkozó beállításokat adhatja meg.
A fizetés határidejét a díjbekérő kiküldésének napjához (például a díjbekérő kiküldését követő 5. nap) vagy a díjbekérő kiküldés hónapjához (például a fizetési határidő mindig az adott hónap 8. napja legyen) tudja kötni. Itt a beállított javaslatokon túl egyéni szabályt is létre tud hozni - az előző két szabály alapján. Így beállítható például, hogy a fizetési határidő a díjbekérő kiküldését követő 3. (vagy 14.) nap legyen.
A „Határidőre történő fizetés kedvezménye”-nél megadhatunk egy kedvezményt, amit a vendég akkor kap meg (a bérletet a kedvezmény összegével csökkentett áron tud megvásárolni), ha a bérletet a fizetési hatéridőn belül megvásárolja. A kedvezmény mértékét a bérlet árának százalékában vagy fix értékként tudjuk beállítani (itt a beépített lehetőségek mellett szintén lehetőség van egyéni érték megadására).
A „Ha a fizetés nem történik meg a határidőig” résznél azt tudjuk beállítani, hogy mi történjen akkor, ha a vendég nem vásárolja meg a részére előírt bérlete(ke)t. Jelenleg az alapbeállítás, hogy „A bérlet a kosárban marad, amíg nem kerül kifizetésre”, ez azt jelenti, hogy amíg a díjbekérő nem kerül kifizetésre, a vendég csak úgy tud más bérletet vásárolni, ha az adott díjbekérőben előírt bérletet is megvásárolja. Ezzel biztosítható, hogy a vendégek (akár késve, utólag), de megvásárolják az adott hónapra előírt bérleteiket.
4. lépés: Bekérő
Ebben a pontban tudjuk megadni, hogy a vendég számára küldendő díjbekérő email milyen szöveggel menjen ki. Szintén itt állítható be, hogy - amennyiben a vendég eddig az időpontig még nem vásárolta meg a jegyet/bérletet – a MotiBro a fizetési határidő előtt mikor küldje el újra a díjbekérő emailt emlékeztetésként. 
5. lépés: Összefoglaló
Az utolsó pontban a díjbekérő főbb paramétereinek összefoglalásán túl,
  • egyedi díjbekérő esetén be tudjuk állítani a díjbekérő kiküldésének időpontját:
  • ismétlődő díjbekérő esetén itt kell megadnunk az első-, valamint a további díjbekérők kiküldésének időpontjait. A további díjbekérők heti, kétheti, havi és éves periodikusokban küldhetők, megadva, hogy az adott periódus hányadik napján kerüljön kiküldésre a díjbekérő.
Szintén itt kell beállítanunk, hogy a MotiBro meddig küldje a díjbekérőket a vendégeknek (mondjuk a szezon júniusi végéig), de végdátum nélkül is létrehozhatjuk a díjbekérőt.

Űrlapként el is menthetjük az elkészített díjbekérőt, hogy a jövőben fel tudjuk használni és ne kelljen a paramétereket egyenként beállítani.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!