Kintlévőségek rendezése

Abban az esetben, ha egy vendég nem rendezni egy órai jelenlétét/bejelentkezését vagy valamilyen oknál fogva nem történt meg az órához kapcsolódó bérlet értékesítése, a MotiBro rendszer kintlévőséget fog jelezni az adott vendégnél. 

Az ilyen kintlévőségek alapvetően úgy rendezhetők, hogy a vendég megvásárolja az adott órára érvényes bérletét. Azonban előfordulhat olyan eset is, hogy a klub úgy dönt, hogy eltekint a vendég tartozásától. Ezt az alábbiakban leírtak szerint tudod megtenni a MotiBro-ban.

A vendégek kintlévőségeit a vendég profil "Kintlevőségek" fülén találod meg, a "Ki nem fizetett óráknál":

Amennyiben egy kiválasztott kintlevőséget elengednél, kattints a jobb alsó sarokban lévő kuka ikonra.

A megerősítést követően megtörténik a tarozás elengedése:

Ahogy a megerősítő szöveg is jelzi, a tartozás elengedése egy speciális (fiktív) bérlet értékesítésével történik meg, amelyet a "Bérletek" fülön (a lejárt bérletek közt) meg is találsz. A fenti tartozás elengedés az alábbiak szerint történt:

Így azt is követni tudod, hogy az egyes kintlevőségek elengedése mikor és melyik oktató által történt. Ha meggondoltad magad a tartozás elengedését illetően, akkor mindössze annyit kell tenned, hogy a tartozás elengedésénél a kuka ikonra vagy a felhasználásoknál a "Bérletfelhasználás törlésére" kattintasz. Ekkor a Tartozás elengedése törlődik, a fiktív bérlet megszűnik és újra megtalálod a kintlévőségek közt a tartozást.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!