Kupon bemutatása

Kupon jelentése

A kupon egy kedvezményes online bérletvásárlásra jogosító szelvény, mely megadja, hogy milyen jellegű (százalék vagy összeg) és milyen mértékű árengedmény igénybevételével vásárolhat a vendég.

A kuponos kedvezmény csak online bérletvásárlás esetén váltható be és a díjbekérőre vonatkozó kedvezménnyel egyszerre is igénybe vehető, akár egy bérletre is. Ekkor a kedvezményeknél mindkét kedvezményt kiírja a rendszer. 

Mire használhatod a kupont?

1. Döntéshozatal megkönnyítése: A kuponkódok segítségével csökkenthető a vásárlók által érzékelt kockázat, mivel kevesebbet kell fizetniük az adott szolgáltatásért vagy termékért, ezáltal könnyebbé téve számukra a vásárlási döntést.

2. Sürgetés és azonnali döntéshozatal ösztönzése: A korlátozott ideig érvényes kuponok sürgősség érzetét kelthetik, ösztönözve a vásárlókat arra, hogy gyorsan cselekedjenek és kihasználják az ajánlatot, mielőtt az lejár.

3. Marketingtevékenység hatékonyságának mérhetősége: A kuponkódok használatával pontosan nyomon követhető, hogy melyik marketingkampány vagy csatorna hozza a legtöbb ügyfelet és bevételt, lehetővé téve a marketingstratégia hatékony finomhangolását.


Összességében a kuponmarketing nemcsak az eladások és a vásárlói bázis növelését segítheti elő, hanem fontos eszköz a piaci trendek megértésében és a marketingstratégia hatékony irányításában is.

Kupon felhasználásának folyamata

Kupont létrehozni a klubvezetői fiókban lehet. A kupon létrehozásakor meg kell adni egy kuponkódot, és ezt a kódot kell megosztani a vendégekkel. A vendégek a saját online bérletvásárlásuk során a kosárban tudják érvényesíteni a kuponos kedvezményt a kapott kód megfelelő mezőbe való beírásával.

Figyelemfelhívás minimum fizetési összegről

A Barionnál nincs minimum fizetési összeg.

Stripe fizetés esetén a kosár értékének el kell érnie a fizetési szolgáltató által minimálisan előírt 175 Ft-os összeget.

Ha a kosár értéke meghaladja a 0 Ft-os összeget, de a kedvezmények miatt nem éri el a minimális vásárlási összeget, akkor csak olyan mértékű kedvezményt alkalmazunk, hogy a kosár értéke elérje a 175 Ft-ot.

Így előfordulhat, hogy a kedvezmény értéke kevesebb lesz a beváltáskor, mint amennyi kedvezményt a rendszer eredetileg kínált volna. Ebben az esetben hozzáadható a kosárhoz egy másik tétel, majd a kupon újbóli alkalmazásával a kedvezmény egésze beváltásra kerül, amennyiben a fizetési összeg így meghaladja a 175 Ft-ot.

0 Ft-os kosártartalom esetén:

Mind a Stripe, mind a Barion fizetési módnál teljesül, hogy amennyiben a kosár tartalma 0 Ft, a vendég vásárlásakor a "Fizetés indítása" gombra kattintva a MotiBro rendszer automatikusan "Sikeres fizetés"-t jelez és létrehozza a jegyet/bérletet. Ebben az esetben nincs szükség további lépésekre, nem irányít át a fizetési oldalra és a vendégnek nem kell megadnia bankkártya adatokat, így nincs fizetési kötelezettsége a vásárláskor.

Hogyan jelezd vendégeidnek a kuponos kedvezményt?

Küldd el a kuponkódot azon vendégeidnek, akiknek a kedvezményt szántad:

  • Új vendégek számára helyezd el a megfelelő promóciós üzeneteidbe a kuponkódot.
  • Meglévő vendégeidnek elküldheted a kódot üzenetben.

A kupon nem személyhez köthető. Amennyiben vendégeidnek csak egy szűkebb csoportját szeretnéd megajándékozni a kedvezménnyel, akkor ügyelj arra, hogy a kód kizárólag a megfelelő emberekhez jusson el.

Követés és riportok

A kuponos kedvezmények kimutatásait a következő helyeken lehet nyomon követni:

  1. A tanuló adatlapján, a Bérletek menüpontban, az adott bérlet adatain belül lehet megtekinteni a Kupon kedvezménye résznél.
  2. A Statisztikák, Bérletértékesítések havi bontásban menüben látható egy összegző a Kupon kedvezményekről.
  3. A Sportolók, Értékesített bérletek menüpontban
    • az adott bérletre kattintva a Kupon és a Kupon kedvezménye adatoknál lehet megnézni, hogy volt-e kuponfelhasználás és milyen mértékű kedvezmény lett beváltva a vásárláskor
    • a kuponokra szűrést is be lehet állítani, így az is nyomon követhető, hogy egy bizonyos kupon vagy a kuponok egy része mely bérletekre lett felhasználva
    • illetve az Excel exportban a Kupon akció és a Kupon kedvezménye oszlopokban is látható egy kimutatás a felhasznált kuponokról.

Kupon típusok

Kétféle kupon létezik a rendszerben:

  1. Új vendég kupon: új vendégeknek adható egyszeri felhasználásra (Minden előfizetői csomag része)
  2. PRO kupon: általánosan minden vendég számára adható, akár többszöri felhasználásra (PRO előfizetői csomag része)

(Új vendégnek számít az a vendég, aki még nem vásárolt fizetős bérletet vagy vásárolt fizetős bérletet, de ezen a bérleten nem volt órán való részvétel miatti felhasználás.)

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!