2. Számlázz.hu számlázási integráció bekapcsolása a Motibro-ban klubvezető által

2.1 Új Számlázz.hu számlázási integráció beállítása a Motibro-ban

Az “Integrációk” / “Beállítások” menüben a “Számlázó integrációk” részen belül kattints az “Új Számlázz.hu számlázási integráció” gombra.

A megjelenő ablakban az API kulcs mezőbe CTRL+V billentyűkombinációval másold be az előzőleg kimásolt Számla Agent API kulcsot.

Az egyes beviteli mezőket az alábbiak szerint töltsd ki:

Elnevezés:

Célszerű a számlázó nevét, ÁFA besorolását és időpontot adni (pl. TesztJános_EV_AAM_240612), de ügyelj arra, hogy maximum 25 karakter lehet az elnevezés. Az elnevezés nem fog megjelenni külső helyeken, számlán, csak a Motibro belső felületén.

Számlázás típusa: 

Ennek a mezőnek kétféle értéke lehet:

  • "Normál számlázási integráció" vagy 
  • "KATA integráció (csak magánszemély vásárlók)". 

Válaszd a Normál számlázási integrációt, ha nem KATA-s számlázási integrációt szeretnél.

Válaszd a KATA integrációt (csak magánszemély vásárlók), ha KATA-s számlázási integrációt szeretnél.

API kulcs: 

Az integrálni kívánt számlázó fiókodban létrehozott API kulcsot (lásd Számlázz.hu fiók beállítása) a számlázó fiókodból másold át ide. (FIGYELEM: vigyázz a pontos másolásra!)

Áfakör: 

Állítsd be a számlázó áfaalanyiságának típusát.

Számlázás alapbeállítás: 

Amennyiben a Motibro rendszerben készpénzes vagy átutalásos (manuális) bérletértékesítést kezdeményezel, akkor előre be tudod állítani, hogy az értékesítés végén a rendszerben a  „Számla kiállítása” opcionális kérdésre mi legyen a rendszer alapbeállítása: 

  • Bérletértékesítéskor számla kiállítása
  • Bérletértékesítéskor nincs bepipálva a számlakiállítás
  • Bérletértékesítéskor az adott sportolónak történt előző értékesítés és számlázás alapján (ha volt számlakibocsátás, akkor most is lesz, ha pedig nem volt számlakibocsátás, akkor most is üresen marad). 

A fenti három lehetőség közül válaszd ki, hogy bérletértékesítés során mi legyen a Motibro rendszerben az alapbeállítás.

Számla típusa

Add meg, hogy papír alapú vagy elektronikus számlák kerüljenek kiállításra.

Amennyiben az utóbbi, ellenőrizd, hogy a Számlázz.hu díjcsomagod tartalmazza-e az elektronikus számlakibocsátást! Elektronikus számla kiállításakor a Számlázz.hu külön díjat számít fel!

Az árakról itt tudsz tájékozódni.

Fontos: E-számla nem érhető el a #free csomagban.

Számlaszám előtag

Itt tudod megadni, hogy a Számlázz.hu fiókodban generált számlaszám előtagok közül melyiket szeretnéd használni.

Amennyiben itt nem adsz meg semmit, a számlák az alapértelmezett (Számlázz.hu regisztrációkor automatikusan generált) előtaggal kerülnek kiállításra. 

Ha más előtagot használnál, itt adhatod meg az értékét, figyelve arra, hogy csak a Számlázz.hu fiókod "Beállítások" főmenüjének "Előtagok" menüpontjában beállított előtagok használhatók. Ellenkező esetben számlakiállítás hiba miatt nem fog megtörténni!

Fontos: olyan számlaszám előtagot használj, amelyet még más számlázó rendszerben nem használtál korábban, mert a számlasorszám ismétlődése a NAV felé történő online számlatovábbítás során gondot okozhat!

Bank adatai:

Add meg a banki adatokat (bank neve, bankszámlaszám). Amennyiben ezt nem adod meg, a Számlázz.hu-ban megadott alapértelmezett banki adatok kerülnek a Motibro-n keresztül kiállított számlákra.

Ezt követően a “Mentés” gombot nyomjuk meg. A zöld “Mentés” gombra kattintva az integráció mentésre és élesítésre is kerül. Az adatok a későbbiekben is módosíthatók a jobb oldali három pontra kattintva lenyíló menüben a “Szerkesztés” lehetőséget választva.


2.2 A számlázási integráció tesztelése

Ezt követően teszteld, hogy megfelelően működik-e a kapcsolat a Számlázz.hu és a Motibro között a jobb oldali három pontra klikkelve lenyíló menüben a “Tesztelés” gombra kattintással.

2.3 Bérletek ÁFA besorolásának beállítása

Emlékeztetőül: Az egyes bérletek létrehozása során a végfelhasználói (bruttó) árat szükséges megadnod a Motibro-ban. Előfordulhat, hogy eltérő ÁFA besorolású terméket/szolgáltatást értékesítesz. Ezért bérletenként be kell állítani a „termék” áfa kulcsát az “Erőforrásaim” / “Jegyek/bérletek” menüben.

A bérlettípus beállításainál külön be lehet állítani, hogy a bérlet értékesítésekor a rendszer küldjön-e e-mailt a sportolónak. Számlázás esetén a visszaigazoló levélben csatolásra kerül a számla is (letöltő link formájában). A bérlettípus beállításainak szerkesztését követően ne felejts el “Módosítások mentése” gombra kattintani!

A bérleteknél az ÁFA besorolás meghatározását a rendszer csak akkor veszi figyelembe, ha a számlázási integrációnál Normál áfakörös számlázót állítunk be. Amennyiben alanyi adómentes a számlázó cég (és az integráció), akkor az Áfa besorolást nem veszi figyelembe.

2.4 Ellenőrzési lista:

  • Számlázó adatai Számlázz.hu-ban meg vannak adva?
  • Integráció létrehozása Motibro-ban megtörtént?
  • Aktív integráció tesztelése megtörtént?
  • Bérlet ÁFA beállításai be vannak állítva?
Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!