4. Számlázz.hu számlázási integráció bekapcsolása oktató által

4.1 Saját Számlázz.hu fiók létrehozása

A Számlázz.hu számlázási integrációhoz szükséges, hogy az oktatónak saját Számlázz.hu számlázási fiókja legyen, amelyben van saját Számla Agent kiegészítő szolgáltatása, tehát létrehozott Számla Agent API kulcsot.

A Számlázz.hu fiók beállításait ebben a cikkben leírtak szerint érdemes elvégezni.


4.2 Új Számlázz.hu számlázási integráció beállítása a Motibro-ban

Az “Integrációk” / “Beállítások” menüben a “Számlázó integrációk” részen belül kattints az “Új Számlázz.hu számlázási integráció” gombra.

A megjelenő ablakban az API kulcs mezőbe CTRL+V billentyűkombinációval másold be az előzőleg kimásolt Számla Agent API kulcsot.

Az egyes beviteli mezőket az alábbiak szerint töltsd ki.

Elnevezés:

Célszerű a számlázó nevét, ÁFA besorolását és időpontot adni (pl. TesztJános_EV_AAM_240612), de ügyelj arra, hogy maximum 25 karakter lehet az elnevezés. Az elnevezés nem fog megjelenni külső helyeken, számlán, csak a Motibro belső felületén.

Számlázás típusa: 

Ennek a mezőnek kétféle értéke lehet:

  • "Normál számlázási integráció" vagy 
  • "KATA integráció (csak magánszemély vásárlók)". 

Válaszd a Normál számlázási integrációt, ha nem KATA-s számlázási integrációt szeretnél.

Válaszd a KATA integrációt (csak magánszemély vásárlók), ha KATA-s számlázási integrációt szeretnél.

API kulcs: 

Az integrálni kívánt számlázó fiókodban létrehozott API kulcsod (lásd Számlázz.hu fiók beállítása), ezt a számlázó fiókodból másold át ide. (FIGYELEM: vigyázz a pontos másolásra!)

Áfakör: 

Állítsd be a számlázó áfaalanyiságának típusát.

Számlázás alapbeállítás: 

Amennyiben a Motibro rendszerben készpénzes vagy átutalásos (manuális) bérletértékesítést kezdeményezel, akkor előre be tudod állítani, hogy az értékesítés végén a rendszerben a  „Számla kiállítása” opcionális kérdésre mi legyen a rendszer alapbeállítása: 

  • Bérletértékesítéskor számla kiállítása
  • Bérletértékesítéskor nincs bepipálva a számlakiállítás
  • Bérletértékesítéskor az adott sportolónak történt előző értékesítés és számlázás alapján (ha volt számlakibocsátás, akkor most is lesz, ha pedig nem volt számlakibocsátás, akkor most is üresen marad). 

A fenti három lehetőség közül válaszd ki, hogy bérletértékesítés során mi legyen a Motibro rendszerben az alapbeállítás.

Bank adatai

Add meg a banki adatokat (bank neve, bankszámlaszám). Amennyiben ezt nem adod meg, a Számlázz.hu-ban megadott alapértelmezett banki adatok kerülnek a Motibro-n keresztül kiállított számlákra.

Ezt követően a “Mentés” gombot nyomjuk meg. A zöld “Mentés” gombra kattintva az integráció mentésre is kerül. Az adatok a későbbiekben is módosíthatók a jobb oldali három pontra kattintva lenyíló menüben a “Szerkesztés” lehetőséget választva.


4.3 A számlázási integráció tesztelése

Ezt követően teszteld, hogy megfelelően működik-e a kapcsolat a Számlázz.hu és a Motibro között a jobb oldali három pontra klikkelve lenyíló menüben a “Tesztelés” gombra kattintással.


4.4. Számlázási integráció jóváhagyása

Ha a kapcsolat megfelelően működik, kattints a jobb oldali három pontra klikkelve lenyíló menüben az “Integráció jóváhagyásának kérése” gombra, így a klub vezetője e-mailben egy értesítést kap. Ahhoz, hogy ez az újonnan létrehozott integráció a klubban bizonylatadásra használható legyen, két dolog szükséges még:

  • a klub vezetőjének jóvá kell hagynia az adott integrációt, azaz el kell fogadnia az oktatója jelentkezését, hogy ő is állíthasson ki számlákat a klub vendégei számára. Ezt követően:
  • a klub vezetőjének aktívvá kell tenni az integrációt.
Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!