2. Számlázási integráció bekapcsolása klubvezető által

1. Új számlázási integráció beállítása a Motibro-ban


Integrációk/beállítások menüben Új számlázó integráció gombra kattintással indítsuk el a folyamatot:

Az egyes beviteli mezőket az alábbiak szerint töltsd ki:

Elnevezés:

Célszerű a számlázó nevét ÁFA besorolását és időpontot adni (pl. Próba_JANOS_EV_alanyi_adomentes_20220901). Az elnevezés nem fog megjelenni külső helyeken, számlán, csak a Motibro belső felületén.

Számlázás típusa: 

Ennek a mezőnek kétféle értéke lehet:

"Normál számlázási integráció" vagy 

"KATA integráció (csak magánszemély vásárlók)". 

Válaszd a Normál számlázási integrációt, ha nem KATA-s számlázási integrációt szeretnél.

Válaszd a KATA integráció (csak magánszemély vásárlók) integrációt, ha KATA-s számlázási integrációt szeretnél.

API kulcs: 

az integrálni kívánt Billingo-s számlázó fiókodban létrehozott API kulcsod (lásd Billingo fiók beállítása), ezt a Billingo-ból másold át ide. (FIGYELEM: vigyázz a pontos másolásra!)

Áfakör: 

Számlázó ÁFA alanyiságának beállítása. 

Számlázás alapbeállítás: 

Amennyiben a Motibro rendszerben készpénzes, átutalásos bérletértékesítést kezdeményezel, akkor előre be tudod állítani, hogy az értékesítés végén a számlakiállítási  „számlát állítson-e ki” opcionális kérdésre mi legyen a rendszer alapbeállítása: 

  • Bérletértékesítéskor számlakiállítás
  • Bérletértékesítéskor nincs bepipálva a számlakiállítás
  • Bérletértékesítéskor az adott sportolónak történt előző értékesítés és számlázása alapján (ha volt számlakibocsátás, akkor most is lesz, ha pedig nem volt számlakibocsátás, akkor most is üresen marad). 

A fenti három lehetőség közül válasszuk ki, hogy bérletértékesítés során mi legyen a Motibro rendszerben az alapbeállítás.

Ezt követően a TOVÁBB gombot nyomjuk meg, ekkor a Motibro lekérdezi, hogy milyen számlatömbök és bankszámlák állnak rendelkezésre a Billingo-ban és ezek közül ki lehet választani azt, amelyiket használni szeretnénk a számlák elkészítése során.

Válasszuk ki, hogy melyik számlatömb adataival történjen a számlázás a Motibro-ban illetve melyik bankszámlaszám szerepeljen a számlán. Amennyiben nem hoztunk létre bankszámlákat a Billingo-ban, akkor a Billingo-ban a Beállításoknál kötelezően megadott bankszámlaszámot használja a Motibro rendszer a későbbiekben.

A zöld mentés gombra kattintva az integráció mentésre kerül, de az adatok szerkesztéssel a későbbiekben is módosíthatók.

2. A számlázási integráció tesztelése

Ezt követően teszteld, hogy megfelelően működik-e a kapcsolat a Billingo és a Motibro között a Tesztelés gombra kattintással.

3. Bérletek ÁFA besorolásának beállítása

Emlékeztetőül: Az egyes bérletek létrehozása során a végfelhasználói árat szükséges megadnod a Motibro-ban.Előfordulhat, hogy eltérő ÁFA besorolású terméket/szolgáltatást értékesítesz. Ezért bérletenként be kell állítani a „termék” áfa kulcsát az erőforrás/bérleteim menüben.

KÜLÖN be lehet állítani, hogy az értékesítéskor küldjön-e emailt a sportolónak. Számlázás esetében a levélben csatolásra kerül az emailben (letöltő link formájában).A módosítás, beállítás végén meg kell nyomni a Módosítás gombot!!!

A bérleteknél az ÁFA besorolás meghatározását a rendszer csak akkor veszi figyelembe, ha a számlázási integrációnál Normál áfakörös számlázót állítunk be. Amennyiben alanyi adómentes a számlázó cég (és az integráció), akkor az Áfa besorolást nem veszi figyelembe.

4. Ellenőrzési lista:

  • Számlázó adatai billingo-ban meg vannak adva? (Bejelentés?) - ok?
  • Integráció létrehozása Motibro-ban - ok?
  • Adott aktív integráció tesztelése - ok?
  • API-t is tartalmazó előfizetés billingo-ban - ok?
  • Bérlet ÁFA beállításai - ok?

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!