3. Több aktív számlázási integráció létrehozása, módosítása

1. Több aktív számlázási integráció jelentése

Egy Motibro előfizetéshez (klubhoz) több aktív Billingo számlázási fiókot is lehet egyszerre párhuzamosan csatolni.  

Ez azt jelenti, hogy párhuzamosan,  egyszerre több cégből is számlázhatunk a nem online (Smart Jelenléti Ívről, vendég profiljából kezdeményezhető) értékesítések során. ((ONLINE fizetésnél csak egy integráció élhet, olvasd el 1.1 pontot)).

Ez a megoldás lehetővé teszi, többek között, hogy

  • a klub "ÚJ" KATA-s oktatói is a saját nevükben (egyéni vállalkozásuk nevében) tudjanak számlát kiállítani közvetlenül a vendégeknek,
  • vagy akár az egyes szolgáltatástípusokat eltérő vállalkozás/egyéni vállalkozó számlázza ki. 

A klubvezetői fiókban lehet létrehozni a klub alapértelmezett számlázási integrációját. Emellett pedig az egyes oktatói profilokban lehet kezdeményezni további számlázási integrációk létrehozását (részleteket lásd 2. pontban).


A klubnál történt jegy- és bérletvásárlások esetében az alábbiak szerint meghatározott számlázási integrációk közül lehet kiválasztani, hogy melyik felhasználásával történjen a nyugta/számla kibocsátása:

  • klubvezető: minden aktív számlázási integráció közül választhat a bérletértékesítés során (a bérletértékesítés 3. lépésében kell ezt megadni),
  • oktató: a klubvezető által létrehozott (ez a klub "alapértelmezett" számlázási integrációja), valamint az általa létrehozott (a klubvezető által jóváhagyott), aktív számlázási integrációk közül választhat.

Az egyszerre több aktív számlázási integráció csatolása a Motibro fiókhoz a TEAM és PRO csomagokra előfizető ügyfelek számára érhető el.



1.1 Online bankkártyás fizetés

Online bérletvásárlás során a vendégek mindig az online fizetésekhez kiválasztott számlázó integráció által kiállított nyugtát/számlát kapják meg a MotiBro rendszeren keresztül.

Az online bankkártyás értékesítés során  egyszerre csak egy aktív számlázási integráció adható meg, de klubvezetői jogosultsággal bármikor módosítani lehet, hogy az online fizetések során melyik számlázási integrációt használja a Motibro.


2. Több aktív számlázási integráció létrehozása

2.1 Alap számlázási integráció:

Az alap számlázási integrációt a klubvezetői fiókból lehet létrehozni, a továbbiakat pedig a megfelelő oktatói fiókokban (egy oktatói - ez igaz a klubevezetői jogosultsággal bíró oktatói profilra is - fiókhoz egy időpillanatban egy aktív számlázási integráció tartozhat) .

Egy integráció létrehozásának menetét az alábbi cikkünkben éred el: Számlázási integráció létrehozása klubvezető által

2.2 Oktatói számlázási integráció létrehozása

Oktató az alábbiak szerint tudja létrehozni: Számlázási integráció létrehozása oktató által

Amikor egy oktató létrehoz a saját MotiBro fiókjába belépve egy számlázó integrációt, akkor erről a klub vezetője emailben egy értesítést kap. Ahhoz, hogy ez az újonnan létrehozott integráció a klubban bizonylatadásra használható legyen, két dolog szükséges még:

  • a klub vezetőjének jóvá kell hagynia az adott integrációt, azaz el kell fogadnia az oktatója jelentkezését, hogy ő is állíthasson ki számlákat a klub vendégei számára, valamint ezt követően:
  • az integrációt aktívvá kell tenni: jóváhagyott számlázási integrációk esetén ezt a klub vezetője és az integrációt létrehozó oktató is meg tudja tenni (ugyanígy egy adott számlázási integrációt a létrehozó, illetve a klub vezetője kapcsolhat ki - tehet passzívvá).

3. Számlázási integrációk menedzselése, módosítása

Az egyes integrációk státuszai az alábbiak lehetnek:

  • Aktív (futó): egyszerre több aktív integráció lehet. Ha online fizetés aktív a klubban, akkor az aktív integrációk közül az, amelyikkel a rendszer az online vásárolt jegyek/bérletek értékesítése során kibocsátja a számlát vagy nyugtát, jelölve van. Az online fizetéshez rendelt integráció az aktív (futó) integrációk közt tetszőlegesen mozgatható a klubvezető (ilyen jogosultsággal rendelkező oktató) által.
  • Jóváhagyott, nem futó: Ezek a klubvezető (a klubvezető által létrehozott integrációk státusza automatikusan ez) vagy a klub oktatói által létrehozott olyan számlázási integrációk, amelyeket a klub vezetője jóváhagyott. 
  • Jóváhagyásra váró: a klub oktatói által létrehozott olyan számlázási integrációk, amelyeket a klub vezetője még nem hagyott jóvá.Klubvezetői jogosultsággal nem rendelkező oktató kizárólag a saját maga által létrehozott számlázási integrációkat látja a rendszerben (így nem látja más oktatók integrációit, nem tudja azokat módosítani).

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!