Hogyan működik az online számlázás a MotiBro-ban?

Bérletek értékesítésével párhuzamosan lehetőség van arra, hogy e-számlát is kiállíts az értékesítésről. A számlázást külső partner, a billingo.hu fogja elvégezni a bérletértékesítés során megadott információk alapján. 

Gyakorlatban ez kétféle esetet jelent:

 1. Személyes bérletértékesítés esetén

(Amikor a Smart Jelenléti Íven vagy az ügyfél profiljában történik a bérletértékesítés). A bérletértékesítés 3. lépésénél lehet megadni, hogy opcionálisan állítson-e ki számlát a rendszer. Ehhez a számlázási név és cím megadása szükséges. Adószámmal rendelkező számlázási címnél az adószámot is szükséges megadni. Amennyiben KATA-s vállalkozó vagy, akkor pedig csak magánszemély részére tudsz kiállítani számlát, ilyenkor a vevő adószámát nem tudod megadni számlakiállításkor.

2. Online jegyértékesítés során

Amikor be van kapcsolva az online fizetési integráció, akkor ügyfeled által a saját felhasználói fiókjában kezdeményezett vásárlásról automatikusan számla kerül kiállításra. Amennyiben normál adózási integrációt hoztál létre, akkor az ügyfeled kérhet akár magánszemély, akár céges számlát. Amennyiben KATA-s vállalkozóként KATA-s számlázási integrációval kapcsolódtál a Motibro-hoz, akkor az adatbekérés során csak a magánszemély adatait kéri be a rendszer, adószámot nem. 

A bérletértékesítéshez kapcsolódó számlákat el tudod érni az egyes ügyfél profilokhoz tartozó Bérleteim almenüben.

Egy-egy időszak összes számláját pedig el tudod érni az Integrációk / Kiállított számlák aloldalon.

Vendégeid a bérletértékesítés visszaigazoló emailjében fogják megtalálni a számlájukat, illetve a felhasználói fiókjuk Bérleteim aloldalon.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!