MINIMÁLIS FENNTARTÁSI KÖLTSÉGGEL MAXIMÁLIS BEVÉTELT!

Vagyis törekedj a bevételeid folyamatos növelésére úgy, hogy neked minél kevesebbe kerüljön a pénzügyi és bérletrendszered fenntartása. Figyelj az alábbiakra, és könnyen elérheted a célodat:

9. MINIMÁLIS KOSÁRÉRTÉK

Határozz meg egy vásárlási minimumot, hogy ugyanazt a bevételt kevesebb tranzakcióval érhesd el:
Példa: alkalmi fizetés helyett legyen a minimum 2 alkalmas jegy. Vagy ha van alkalmi jegy, azt árazd be úgy, hogy ne legyen érdemes megvenni, mert sokkal drágább, mint a több alkalmas opciók.

10. KOSÁRÉRTÉK NÖVELÉSE

Több lehetőséged is van megnövelni az egyes vásárlások értékét, mutatunk párat:
•Ugyanarra az időtartamra ajánlj nagyobb alkalomszámú bérletet jutányosabb áron, pl. 8 helyett 12 alkalmas bérlet adott hónapra.
•Kedvezmény helyett: bónuszok, ajándékok, hűségpontok, grátisz alkalmak, ha nagyobb értékű bérletet vásárol.
•Alkalmas helyett korlátlan bérlet: minél többször jön egy hónapban, annál olcsóbb 1 alkalom.
•Cross-sell, upsell és csomagajánlatok: ezekről is beszéltünk már az első pontban az árképzésnél, de mind kosárérték növelő eszközök, és nagyon hatékonyak. Így bátran próbáld ki, hogy a vendégeid melyikre harapnak rá!

11. IDŐBEN FIZESSENEK, SENKI SE TARTOZZON

Kedvezményekkel és technikai támogatással is elérheted, hogy időben beérkezzenek a bevételek, és ne legyenek kintlévőségeid:
•Online bankkártyás fizetés: a legjobb dolog, ami sokszorosan behozza az árát. Az ügyfeleid pillanatok alatt megvehetik a bérletüket, befizethetik a díjaikat online, amikor épp ráérnek. Ez számukra szabadságot jelent, számodra pedig azt, hogy ledobhatsz egy óriási terhet a válladról. Ugyanis semmi dolgod nem lesz ezekkel a befizetésekkel, csak élvezed, ahogy folynak be a bevételek önműködően. És még a számlázást is automatizálhatod… Hát nem őrület? :)
Tipp: Hogyan ösztönözd az online vásárlást? Ugyanazon bérlet ára alacsonyabb lehet online, mint személyesen vagy utalással fizetve.
•e-kedvezmény: ha adott napig kifizetik a bérletet online bankkártyával, akkor kedvezményt kapnak. Lényegében a pozitív kommunikáció tipikus esete: nem a késői fizetőt bünteted, hanem a korán fizetőt jutalmazod.
•Láncbérlet: a bérletlejárat előtt vegyék meg a következő bérletet, ami így olcsóbb vagy grátisz alkalmat kapnak.
•Bérletlejárat-emlékeztető: a legjobb, ha automatizálod a folyamatot egy óraszervező és bérletkezelő rendszerben. Így nem neked kell figyelned naponta, kinek jár le a bérlete. A rendszer önműködően kiküldi emailen az értesítőt, a te beállításaid szerint.
•Csak érvényes bérlettel/jeggyel foglalható órák: a foglalás feltétele az előzetes fizetés. Ezzel teljesen kiküszöbölheted a tartozásokat, de ezt is könnyebb egy önműködő rendszerben menedzselni.

12. TARTSD ALACSONYAN A FENNTARTÁSI KÖLTSÉGEKET

A te munkaidőd nagyon drága, de az sem kifizetődőbb, ha egy külön munkatársat alkalmazol pénzügyesként vagy recepciósként. Megspórolhatod a bérköltséget, és a saját idődet sem kell pazarolnod:
•Virtuális bérlet a papír vagy plasztik helyett: egyrészt a fizikai bérletek legyártásának plusz költsége van, és az utánrendelés vagy nyomtatás is extra idő és pénz. Felejtsd el, tartsd nyilván a bérleteket online.
•Készpénzes és utalásos fizetés helyett online bankkártyás fizetés: az előző fejezetben már leírtuk az előnyeit. Itt csak annyit, hogy sokkal olcsóbb a fenntartása, mint a többi fizetési módnak. A készpénzes és utalásos értékesítésekkel kapcsolatos adminisztratív költségek nem a bevétellel arányosak, hanem a tranzakciók számával. Így annál több pénzedet (és idődet) viszi el, minél több tranzakciót bonyolítotok.
•Ha mégis készpénz/utalás, akkor tartsd nyilván online: az óraszervező szoftver egyik nagy előnye, hogy pár kattintás felvinni egy befizetést. Ezzel jelentősen csökkentheted a befizetések adminisztrációjának idő- és költségigényét.
•Statisztikák munkatársi elszámoláshoz: ha az óratartók is beszedhetik a bevételt, az elszámolás mindig macerás. Egy közös rendszerben vezetve azonban nem kell cetlizgetni, és órákat tölteni a pénzezéssel. Megnézed a statisztikát, látod kinek mennyivel kell elszámolnia, és percek alatt kész is vagytok
Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!