Klubportál menürendszer beállítása

A klubportál egy fejlécet tartalmazó főoldalból áll alapesetben, de további aloldalakat is létre tudunk hozni, valamint a klubportálunk fejlécében saját, egyedi menürendszert tudunk kialakítani.


Menüpont létrehozása automatikusan

Amennyiben új oldalt hozunk létre a klubportálon belül, akkor az új oldal neve automatikusan megjelenik új menüpontként a menürendszerben és automatikusan kattintható, így az új aloldalunk elérhető lesz az oldalak menüjéből.


Menüpont létrehozása manuálisan

Menürendszerünkben egyedi menüpontokat is létre tudunk hozni, amely egy adott klubportál aloldalra vagy akár egy külső oldalra (nem a klubportál egy adott oldalára) mutat.

Ehhez a Klubportál szerkesztő oldalon (Erőforrásaim / Klubportál szerkesztő) vigyük a kurzort a klubportál felső menürendszeréhez és ott kattintsunk a jobb oldalon lévő ceruza ikonra.


Ekkor bal oldalon megjelenik a menürendszer szerkesztő felülete:

A bal oldali szerkesztő menüben az Új link-re kattintva tudunk új menüpontot megadni:


Belső oldalhoz tartozó menüpont létrehozása:

Ebben az esetben adjuk meg a menüpont nevét, az URL résznél pedig a klubportálunk adott oldalának motibro.com utáni részét (pl Főoldal esetében ez /home).

Külső oldalra mutató menüpont létrehozása

Ebben az esetben adjuk meg a menüpont nevét, az URL résznél pedig az elérni kívánt oldal teljes url linkjét (ennek formája https://sajatoldalam.hu/). Ez a módszer kiválóan alkalmas arra, hogy a saját Wordpress oldalunk egy tetszőleges oldalát (mondjuk a Wordpress oldalunk főoldalát, vagy az árainkat tartalmazó oldalt, stb.) is megjelenítsük menüpontként a klubportálunkon belül.


Mintaként most egy időjárás előrejelzésre mutató menüpontot hoztunk létre:


Menürendszer beállításai


Menüpontok sorrendjének módosítása

A menürendszer szerkesztő felületén a menüpontok sorrendjét tudjuk módosítani úgy, hogy a bal oldali szerkesztőfelületen a megfelelő linkre rákattintunk, majd lenyomva tartott bal klikk mellett átmozgatjuk a megfelelő helyre.

Menüpont nevének, URL címének módosítása, menüpont törlése

A menürendszer szerkesztő felületén tudjuk módosítani az adott menüpont tartalmát úgy, hogy az adott menüpont mellett lévő kis nyílra kattintva belépünk a szerkesztő felületre. Itt tudjuk módosítani mind a menüpont nevét, mind a linket. A szerkesztő felület jobb felső sarkában lévő kuka ikonra kattintva törölni tudjuk az adott menüpontot.


Menüpontok számának korlátozása desktop nézetben

Desktop nézetben egyedileg beállítható, hogy hány menüpont látszódjon a fejlécben, a többi pedig a jobb sarkában lévő hamburger menüben lesz érhető.

Ezt a beállítást a menürendszer szerkesztő felületének legalsó részén tudjuk megtenni:

Saját logo elhelyezése a klubportál fejlécében


A menürendszer szerkesztő felületén tudjuk beállítani és a későbbiekben módosítani a fejlécben található logót.

Ehhez kattintsunk a Kép alatti részre, ahol fel tudjuk tölteni az új logót, illetve cserélni tudjuk a meglévőt. Érdemes transzparens (átlátszó hátterű) logót feltölteni, így sokkal esztétikusabb élményt tudunk biztosítani.

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!