Klubportál főoldal létrehozása


A klubportál szerkesztő felületét az "Erőforrásaim" főmenü "Klubportál szerkesztő" menüpontjára kattintva tudod elindítani.


Amikor először indítod el a klubportál szerkesztőt, a Motibro létrehoz számodra egy alap - a vendégeid számára még nem látható - oldalt. Ennek az oldalnak a neve "Főoldal" és az url címe "..../home" (ez utóbbi a továbbiakban sem módosítható, ez a kiinduló oldalad címe).

Az oldal közepén láthatod, hogy az aktuálisan szerkesztett oldalad hogyan fog kinézni, sőt a fejlécben lévő eszközválasztó gombokra kattintva meg tudod nézni, hogy az oldalad hogyan fog kinézni dektopon, tableten vagy éppen mobilon:

Bármely változtatást csinálsz az oldaladon, annak hatását egyből látod, így nagyon gyorsan tudod kialakítani az oldalaid végleges kinézetét. A módosításokat követően a rendszer a jobb felső sarokban vissza is jelez számodra, hogy a módosítás mentése megtörtént (a "Mentve" felirat zölden felvillan, jelezve ezt).


Ha meg szeretnéd tekinteni az oldal végleges kinézetét egész oldalon, akkor ezt a "Megtekintés"-re kattintva teheted meg:

Ekkor megnyílik egy új oldalon a szerkesztett oldal, amely teljes funkcionalitással üzemel (a linkek kattintható, akár be is tudsz jelentkezni a rendszerbe, stb.).

Miután befejezted a klubportál szerkesztését a "Kilépés" gombra kattintva tudod elhagyni a szerkesztőt:

Szintén a fejlécben találod a klubportál ki-be kapcsoló gombját, amellyel élesítheted és leállíthato a klubportálod (erről bővebben itt olvashatsz: https://help.motibro.com/article/345-klubportal-fooldal-letrehozasa):


Az elsőnek megnyíló főoldaladon - és bármely a későbbiekben létrehozott oldaladon - különböző elemeket (szakaszokat) tudsz megjeleníteni, amelyek tartalmát és kinézetét saját magad alakíthatod ki.

Egy szakasz beszúrásához keresd ki azt az elemet, amely alá- vagy fölé az új szakaszt el szeretnéd helyezni,



állj fölé az egérrel és kattints az alábbi (plusz) ikonra:

Ezt követően a bal oldalon megjelenik egy oldal, ahol ki tudod választani a beszúrni kívánt elemet:

Csak kattints a kiválasztatott szakasz típusra és már meg is jelenik az oldaladon az új elem.

A létrehozható szakaszok az alábbiak:

Hero:

a hero szakasz minden esetben az oldalad első eleme lesz és egy oldalon csak egy ilyen szakaszt tudsz megjeleníteni. Egy nagy képet és a hozzá tartozó címet tartalmazza, tipikusan ilyen elemekkel indul a legtöbb oldal:

A hero szöveges része tartalmaz egy linket is, amely mindig a bejelentkező/regisztrációs oldaladra mutat. Vendégeid erre kattintva be tudnak jelentkezni a személyes Motibro fiókjukba.


Szöveges kártya:

a szöveges kártyákon szöveget tudsz elhelyezni, valamint legfeljebb két gombot is megjeleníthetsz, amelyek a klubportálod egy másik oldalára vagy akár egy külső helyre (például a Facebook oldaladra) mutathatnak.

Kép:

ezzel a szakasszal egy képet és a hozzá kapcsolódó szöveget helyezheted el az oldaldon:

Youtube video:

Youtube videókat ágyazhatsz be az oldaladba, a tartalmat leíró szöveges bemutató résszel együtt (ez a szakasz csak a PRO csomagban érhető el).

Gyakori kérdések:

a gyakran ismételt kérdések szakasz elhelyezésével már az oldaladon választ adhatsz a vendégeid leggyakoribb kérdéseire:

A kérdéseket és a válaszokat te magad állíthatod össze, csak kattints az adott gyakori kérdések szakaszra ennek szerkesztéséhez és új kérdés/válaszokat állíthatsz be, illetve szerkesztheted a már meglévőket:

Kapcsolat:

a kapcsolat szakaszon elhelyezheted a klubodra vonatkozó kapcsolati információkat. A klubod címének megadásával Googe térképen is megjelenítheted a helyszíned, megadhatod a pontos címed, email címed és a klub telefonszámát (ezek opcionálisak, te választod ki, hogy milyen kapcsolati információkat osztasz meg a klubportálodon). Sőt social media linkeket is megoszthatsz (Facebook, X(Twitter), Instagram, TikTok, Youtube, valamint saját weboldal), ezek szintén opcionálisak:

Tipp: ha több helyszínen is tartasz órákat, az egyes helyszínekhez külön-külön kapcsolati elemeket hozhatsz létre!

Kiemelt események:

a kiemelt események szakaszon külön listázhatod a közelgő kiemelt esényeidet, hogy még jobban a vendégeid szeme előtt legyen!


Következő csoportos órák:

ezen a szakaszon étvágygerjesztőként automatikusan megjelenítésre kerül a következő 4 órád, illetve az elem alján lévő gombra kattintva a vendégeid elérik az órarended:

Csoportos órarend:

ez a szakasz tartalmazza az aktuális órarended, amelyben bármely esményre kattintva a vendégeid be tudnak jelentkezni (megfelelő beállítások esetén bérletvásárlást követően) az adott órára.

Tipp: a PRO csomagokban (https://get.motibro.com/arak/) az órarendet szűrni tudod helyszínekre, kurzusokra, oktatókra, így akár oktatónként (vagy helyszínenként) külön-külön landing oldalakat tudsz létrehozni!


A szakaszok beszúrása után a jobb oldalon mindig megjelenik az adott szakasz szerkesztő felülete, ami például egy szöveges kártya esetén így néz ki:

Itt tudod beállítani az adott szakasz tartalmát és bármely módosítást végzel a szerkesztőben, annak a jobb oldali előnézetben egyből látod is az eredményét, így nagyon gyorsan ki tudod alakítani a végleges kinézetét a szakasznak.


Amennyiben egy már létrehozott szakaszt módosítanál, nem kell mást tenned, mint hogy az adott szakasz fölé állsz az egérrel, ekkor a szakasz háttere szürkére vált és megjelennek:

  • a szakasz jobb felső sarkában fekete háttéren az adott szakasszal végezhető műveletek:
    • szakasz szerkesztése
    • szakasz törlése (a törlés a megerősítésed után történik csak meg) és
    • le- fel nyíl, amellyel a szakaszt az oldaladon a megelőző szakasz elé, illetve a következő szakasz után tudod áthelyezni.
  • a szakasz tetején és alján egy-egy "+" jel, amellyel az adott szakasz elé vagy után új szakaszt tudsz beszúrni:

Amennyiben szerkeszted a szakaszt a bal oldalon megjelenő szerkesztőben is eléred a fenti műveleteket, sőt a duplikálásra kattintva le is tudod másolni az adott szakaszt (ha egyszerűbb így elkészítened a következő szakaszod):

Hasznos volt ez a cikk? Köszönjük a visszajelzésedet Próbáld újra

Segíthetünk még? Kérdezz bennünket itt! Kérdezz bennünket itt!